Κοινοποίηση

Βασικά σημεία:

🔺Για την εμπειρία μου από το ΕΚ: Το ευρωκοινοβούλιο είναι ένα «θέατρο» πολιτικής. Με 751 βουλευτές από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αποτελεί πεδίο ζυμώσεων, αντιπαραθέσεων αλλά και συμμαχιών.

🔺Για το προσφυγικό: Αιτία του προσφυγικού είναι οι πολιτικές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και η εμπλοκή των κρατών – μελών στις πολεμικές συρράξεις της Ανατολής, τροφοδοτούν τον πόλεμο και ενισχύουν τις προσφυγικές ροές.

🔺Για την Πρόεδρο της Κομισιόν: Η εκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ήταν συμφωνημένη και ήρθε ως αντάλλαγμα της στήριξης – από μερίδα του ΕΛΚ – του Σοσιαλδημοκράτη Νταβίντ Σασόλι για την προεδρία του ΕΚ. Αυτό είναι προβληματικό, διότι με τέτοιες συμφωνίες της ηγεσίας, οι βουλευτές δεν μπορούν να κάνουν αυτό για το οποίο εξελέγησαν. Να ασκήσουν πολιτική.

🔺Για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ: Με την υπαγωγή τους στο Μαξίμου, το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού αποκτά τον έλεγχο όσον αφορά το είδος, το περιεχόμενο και την παραγωγή των ειδήσεων και των εκπομπών. Ήδη έχουμε τουλάχιστον δύο περιστατικά αλλοίωσης ειδήσεων από το ΑΠΕ, ενώ εκπομπές της ΕΡΤ, όπως η Άλλη Διάσταση, αντιμετωπίζονται ρεβανσιστικά.

⤴️Τί μας δείχνει αυτό; Η κυβέρνηση καθιστά σαφές οτι δεν θα ανεχτεί προοδευτικές φωνές στην ΕΡΤ, ούτε καν για άλλοθι. Δυστυχώς, η πολιτική του κ.Μητσοτάκη θα πάει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.

🔺Για τον ΣΥΡΙΖΑ: Έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα: έχει ηγέτη νέο, έμπειρο, δυναμικό, που πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς στην Ευρώπη. Όμως, το κόμμα πρέπει να ανοίξει. Χωρίς σεχταρισμούς, αλλά πάντοτε με καθαρό, αριστερό όραμα.


Κοινοποίηση