Περιεχόμενα σελίδας:

  1. Ολομέλεια
  2. Επιτροπές
  3. Κοινοβουλευτικό έργο

 

Απέναντι στην Ευρώπη της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας, οραματιζόμαστε την Ευρώπη των νεανικών μας προσδοκιών, της ισότητας, των δικαιωμάτων, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης.

Αντί της Ευρώπης του φόβου και των κλειστών συνόρων, οραματιζόμαστε την Ευρώπη της ελπίδας, της ανάπτυξης και της δημοκρατίας.

Γι’ αυτό τον λόγο, η δράση μας στο Ευρωκοινοβούλιο δεν μπορεί παρά να είναι πολύπλευρη. Στέκομαι ιδιαίτερα, τώρα, όπως πάντα, σε ζητήματα ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων. Τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας, όπως το προσφυγικό και η υπεράσπιση των κεκτημένων στην εργασία, που απειλούνται, είναι καίριας σημασίας.

Στο Ευρωκοινοβούλιο, είμαι τακτικό μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL).

Παράλληλα, είμαι τακτικό μέλος της Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας (D-RU) και αναπληρωματικό μέλος της Αντιπροσωπείας στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας (D-TR) και της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με το Ιράκ (D-IQ).