Ομότιμος καθηγητής Νομικής ΑΠΘ. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής (δυο φορές) και Κοσμήτορας της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου.

Συγγραφικό έργο: Βιβλία Ποινικού Δικαίου, Ιστορίας του Δικαίου, κοινωνικοπολιτικά, άρθρα δημοσιευμένα στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές  χώρες, τακτική αρθρογραφία στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία (1999-2009) και Εφημερίδα των Συντακτών (2019-).

Διατέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (κυβέρνηση Σύριζα, 2015-2016) και βουλευτής του ίδιου κόμματος 2015-2019). Μέλος διαφόρων νομοπαρασκευαστικών επιτροπών από το 1990 (Πρόεδρος νομοπ. επιτροπής για τον Κώδικα Ναρκωτικών Ν.4139/2013).

Είναι Επίτιμος δικηγόρος του ΔΣΘ, διατέλεσε τρείς φορές αιρετός Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, μέλος Επιτροπής Ποινικών Συμβάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης (2000-2002)  και είναι μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Νεοελληνικών Σπουδών.

Νίκος Παρασκευόπουλος

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, είναι κάτοχος διπλώματος μετάφρασης / διερμηνείας  γαλλικής γλώσσας.  Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορική Έρευνα στη Σορβόννη-Paris 1 και στην EHESS ( «Η εγκατάσταση στη Χαλκιδική των Ελλήνων Προσφύγων  της Μικράς  Ασίας»). Εργάστηκε ως ερευνήτρια στο δημόσιο ερευνητικό κέντρο Jeanne d’ Arc υπό τη διεύθυνση της καθ. R. Pernoud (Ecole des Chartes) και στο CNRS με αντικείμενο τις μετακινήσεις προσφυγικών πληθυσμών κατά τον 19ο και 20ο αιώνα.

Καθηγήτρια Γαλλικών στο Αμερικάνικο Κολλέγιο και στο Γαλλικό Ινστιτούτο σε εξειδικευμένα τμήματα Ιστορίας, Πολιτισμού, Θεσμών Ε.Ε, επαγγελματικής ορολογίας… Από το 1997 καθηγήτρια ΠΕ05 στην Β/θμια  Διεύθυνση Πειραιά.

Από το 1990-1997 υπηρέτησε ως ΓΓ του Επικουρικού Ταμείου των εργαζομένων στο ΓΙΑ

Από το 1990-1996 εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ.

Ίρις Αδαμοπούλου

Γεννήθηκε στη Μαδρίτη. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Νομικής). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Δημόσιο Δίκαιο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Γνωρίζει άριστα την ισπανική και την αγγλική γλώσσα και έχει πολύ καλή γνώση της γαλλικής και της γερμανικής. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με δυνατότητα παράστασης στον Άρειο Πάγο. Ασκεί μάχιμη δικηγορία από τον Μάιο του 2004 έως σήμερα, με ειδίκευση σε υποθέσεις εργατικού, κοινωνικοασφαλιστικού και διοικητικού δικαίου. Τον Οκτώβριο του 2015 διορίστηκε σε θέση Ειδικού Συμβούλου του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και υπήρξε μέλος της νομοπαρασκευαστικής ομάδας του Ν. 4387/2016. Τον Απρίλιο του 2016 συμμετείχε στο ετήσιο συνέδριο της International Social Security Association (ISSA), ενώ τον Ιούνιο του 2016 ήταν μέλος της αντιπροσωπείας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην 105η Διεθνή Συνδιάσκεψη του ILO στη Γενεύη. Από το Δεκέμβριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 υπηρέτησε από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στέλλα Βρακά

 

Η Δώρα Δημανοπούλου εργάζεται από το 2016 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  Σπούδασε Ιστορία στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές της σπουδές στην στην Ecole des Hautes Études en Sciences Sociales στο Παρίσι. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών της σπουδών υπήρξε επισκέπτρια ερευνήτρια στο Saint-Antony College της Οξφόρδης. Πραγματοποίησε έρευνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι  (SciencePo Paris), όπου και δίδαξε Ιστορία των διεθνών σχέσεων και Θρησκεία και Διεθνής σχέσεις. Υπήρξε ερευνήτρια στο κέντρο Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Πότσνταμ (Leibniz-Zentrum für Zeithistorische Forschung Potsdam) και στην έδρα Ελληνικών Σπουδών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου (Freie Universität Berlin). Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Rendez à César ce qui est à César et à Dieu ce qui est à Dieu ? κυκλοφορεί στα γαλλικά από τις εκδόσεις Cerf, ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

Δώρα Δημανοπούλου

 

Γεννήθηκε το 1975 στην Γεωργία, πρώην ΕΣΣΔ. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Γενικό Λύκειο. Μετά από την έναρξη του πολέμου κατά τη διάσπαση της ΕΣΣΔ, μετοίκησε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας, αποκτώντας παράλληλα την ελληνική υπηκοότητα ως ομογενής.

Αποφοίτησε το 2000 από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων και για πολλά έτη εργάστηκε ως στέλεχος τμημάτων πωλήσεων και marketing σε πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα.

Από το 2015 εργάστηκε στην “Αλληλεγγύη για Όλους”, ενώ από τον Ιανουάριο του 2020 εργάζεται στο γραφείο του Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη.

Τατιάνα Εγκόρωβα

 

Γεννήθηκε στην Καβάλα το έτος 1989. Ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια εκπαίδευσή της στο 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Κομοτηνής και την δευτεροβάθμια στο 1ο Αθλητικό Γυμνάσιο και 1ο Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής.

Το 2011 αποφοίτησε από το τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης.  Από τον Σεπτέμβριο του 2014 άσκησε το επάγγελμα της δικηγόρου στο γραφείο της στην Κομοτηνή. Διετέλεσε  δημοτική σύμβουλος με την παράταξη ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή στον Δήμο Κομοτηνής για την περίοδο 2014-2019.

Ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις Ευρωεκλογές του 2019. Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτης του Κώστα Αρβανίτη στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Ουφούκ Μουσταφά

 

 

Γεννήθηκε στην Ιταλία στις 16|08|72. Είναι κάτοχος διδακτορικού στην Ανθρωπολογία και τις Ιστορικο-Γλωσσικές Σπουδές. Υπήρξε τακτική εξωτερική καθηγήτρια του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστήμιο της Κατάνια Ιταλίας. Βασικά θέματα στα οποία δραστηριοποιείται στον επαγγελματικό και ακαδημαϊκό τομέα: Ανθρωπολογία της διασποράς και της μετανάστευσης – εθνικισμός – ιστορία και πολιτισμικές διαδικασίες της Ανατολικής Ευρώπης.  Έχει συμμετάσχει σε ακαδημαϊκά προγράμματα ιστορίας και διεθνοποίησης σε Ιταλία και ΗΠΑ.  Δούλεψε ως project manager σε ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργασίας (Interregg III B MEDOCC -EU). Εργάστηκε ως σύμβουλος στο δεύτερο εθνικό πρόγραμμα προστασίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων της Ιταλίας.  Υπήρξε εκλεγμένη πρόεδρος για δύο θητείες (από το 2015) της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας.

Ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής στην Ιταλία το 2014 με τη συμμαχία L’ Altra Europa con Tsipras και στην Ελλάδα το 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφια βουλευτής Νομού Ιωαννίνων, την ίδια χρονιά, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Από το 2019 εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτης του Κώστα Αρβανίτη.

Όλγα Νάσση

 

Ο Γιώργος Φραντζεσκάκης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1968. Είναι δημοσιογράφος, από τότε που ήταν ακόμα φοιτητής, από τότε που η ελεύθερη ραδιοφωνία ήταν ακόμα στα σπάργανα.

Έχει ιδιαίτερη σχέση με τα τετράποδα, και μια από τις μακροβιότερες συνεργασίες του στο χώρο του Τύπου είναι η μόνιμη στήλη στο περιοδικό Κ της Καθημερινής της Κυριακής.

Έχει διατελέσει ταξιδιωτικός ρεπόρτερ, κειμενογράφος και παρουσιαστής στην τηλεόραση, ραδιοφωνικός παραγωγός, συνεργάτης σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά, copywriter στη διαφήμιση, ειδικός απεσταλμένος – και μέχρι την έναρξη της συνεργασίας του με το γραφείο του Κώστα Αρβανίτη ήταν η ανδρική φωνή της ΕΡΤ.

Έχει γράψει τέσσερα βιβλία με θέματα, από τη θαλασσινή παράδοση της Ελλάδας μέχρι τη σχέση του ουμανισμού με τη φιλοζωία, μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, του IFJ (International Federation of Journalists).

Έχει μηνυθεί τέσσερις φορές για τη δημοσιογραφική του δράση. Φέρει ως εύσημα καλής δουλειάς και τις τέσσερις αθωωτικές αποφάσεις.

Γιώργος Φραντζεσκάκης

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες.
Από τα τέλη του περασμένου αιώνα εργάστηκε στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ως Δημοσιογράφος, έχοντας πρώτα κάνει μία σύντομη θητεία στην ιδιωτική τηλεόραση.
Από το 2019 εργάζεται, στο γραφείο του Κώστα Αρβανίτη στην Αθήνα.
Είναι η πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια που δεν εργάζεται στην ΕΡΤ, στην οποία δεν έπαψε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ακόμη και την περίοδο του «Μαύρου» της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου (2013-2015), όταν εργαζόταν στην ελεύθερη και αυτοδιευθυνόμενη ΕΡΤ 3, στη Θεσσαλονίκη.

.

Κώστας Καρίκης

 

Γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα. Το 2010 αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Παλαιάς Πεντέλης.
Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Οκτώβριο του 2015 έως και τον Απρίλιο 2019 εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά.

Σόνια Αναγνωστέλλη

 

Γεννήθηκε και ζει αδιάλλειπτα στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και & Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ενώ ολοκληρώνει μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην πολιτική επικοινωνία.

Έχει εργαστεί ως ιδιωτικός υπάλληλος και μεταφραστής και από το 2019 εργάζεται στο γραφείο του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Αρβανίτη.

Αντώνης Κεραμυδάς