Ομότιμος καθηγητής Νομικής ΑΠΘ. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής (δυο φορές) και Κοσμήτορας της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου.

Συγγραφικό έργο: Βιβλία Ποινικού Δικαίου, Ιστορίας του Δικαίου, κοινωνικοπολιτικά, άρθρα δημοσιευμένα στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές  χώρες, τακτική αρθρογραφία στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία (1999-2009) και Εφημερίδα των Συντακτών (2019-).

Διατέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (κυβέρνηση Σύριζα, 2015-2016) και βουλευτής του ίδιου κόμματος 2015-2019). Μέλος διαφόρων νομοπαρασκευαστικών επιτροπών από το 1990 (Πρόεδρος νομοπ. επιτροπής για τον Κώδικα Ναρκωτικών Ν.4139/2013).

Είναι Επίτιμος δικηγόρος του ΔΣΘ, διατέλεσε τρείς φορές αιρετός Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, μέλος Επιτροπής Ποινικών Συμβάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης (2000-2002)  και είναι μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Νεοελληνικών Σπουδών.

Νίκος Παρασκευόπουλος

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, είναι κάτοχος διπλώματος μετάφρασης / διερμηνείας  γαλλικής γλώσσας.  Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορική Έρευνα στη Σορβόννη-Paris 1 και στην EHESS ( «Η εγκατάσταση στη Χαλκιδική των Ελλήνων Προσφύγων  της Μικράς  Ασίας»). Εργάστηκε ως ερευνήτρια στο δημόσιο ερευνητικό κέντρο Jeanne d’ Arc υπό τη διεύθυνση της καθ. R. Pernoud (Ecole des Chartes) και στο CNRS με αντικείμενο τις μετακινήσεις προσφυγικών πληθυσμών κατά τον 19ο και 20ο αιώνα.

Καθηγήτρια Γαλλικών στο Αμερικάνικο Κολλέγιο και στο Γαλλικό Ινστιτούτο σε εξειδικευμένα τμήματα Ιστορίας, Πολιτισμού, Θεσμών Ε.Ε, επαγγελματικής ορολογίας… Από το 1997 καθηγήτρια ΠΕ05 στην Β/θμια  Διεύθυνση Πειραιά.

Από το 1990-1997 υπηρέτησε ως ΓΓ του Επικουρικού Ταμείου των εργαζομένων στο ΓΙΑ

Από το 1990-1996 εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ.

Ίρις Αδαμοπούλου

Γεννήθηκε στη Μαδρίτη. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Νομικής). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Δημόσιο Δίκαιο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Γνωρίζει άριστα την ισπανική και την αγγλική γλώσσα και έχει πολύ καλή γνώση της γαλλικής και της γερμανικής. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με δυνατότητα παράστασης στον Άρειο Πάγο. Ασκεί μάχιμη δικηγορία από τον Μάιο του 2004 έως σήμερα, με ειδίκευση σε υποθέσεις εργατικού, κοινωνικοασφαλιστικού και διοικητικού δικαίου. Τον Οκτώβριο του 2015 διορίστηκε σε θέση Ειδικού Συμβούλου του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και υπήρξε μέλος της νομοπαρασκευαστικής ομάδας του Ν. 4387/2016. Τον Απρίλιο του 2016 συμμετείχε στο ετήσιο συνέδριο της International Social Security Association (ISSA), ενώ τον Ιούνιο του 2016 ήταν μέλος της αντιπροσωπείας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην 105η Διεθνή Συνδιάσκεψη του ILO στη Γενεύη. Από το Δεκέμβριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 υπηρέτησε από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στέλλα Βρακά

 

Γεννήθηκε το 1975 στην Γεωργία, πρώην ΕΣΣΔ. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Γενικό Λύκειο. Μετά από την έναρξη του πολέμου κατά τη διάσπαση της ΕΣΣΔ, μετοίκησε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας, αποκτώντας παράλληλα την ελληνική υπηκοότητα ως ομογενής.

Αποφοίτησε το 2000 από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων και για πολλά έτη εργάστηκε ως στέλεχος τμημάτων πωλήσεων και marketing σε πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα.

Από το 2015 εργάστηκε στην “Αλληλεγγύη για Όλους”, ενώ από τον Ιανουάριο του 2020 εργάζεται στο γραφείο του Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη.

Τατιάνα Εγκόρωβα

 

Γεννήθηκε στην Καβάλα το έτος 1989. Ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια εκπαίδευσή της στο 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Κομοτηνής και την δευτεροβάθμια στο 1ο Αθλητικό Γυμνάσιο και 1ο Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής.

Το 2011 αποφοίτησε από το τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης.  Από τον Σεπτέμβριο του 2014 άσκησε το επάγγελμα της δικηγόρου στο γραφείο της στην Κομοτηνή. Διετέλεσε  δημοτική σύμβουλος με την παράταξη ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή στον Δήμο Κομοτηνής για την περίοδο 2014-2019.

Ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις Ευρωεκλογές του 2019. Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτης του Κώστα Αρβανίτη στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Ουφούκ Μουσταφά

 

 

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973. Σπούδασε Κοινωνιολογία και ΜΜΕ στο πανεπιστήμιο City του Λονδίνου, έκανε μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επικοινωνία και Νέες Τεχνολογίες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΜΑ in Digital Media, Communication and Journalism στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Από το 1997 έχει εργαστεί σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο, πρακτορείο ειδήσεων.

Μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ και αιρετό μέλος του Μορφωτικού της Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Δήμητρα Κεχαγιά

 

 

Γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα. Το 2010 αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Παλαιάς Πεντέλης.
Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Οκτώβριο του 2015 έως και τον Απρίλιο 2019 εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά.

Σόνια Αναγνωστέλλη

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας & Φιλοσοφίας της Επιστήμης.

Έχει εργαστεί ως ιδιωτικός υπάλληλος και μεταφραστής και από το 2019 εργάζεται στο γραφείο του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Αρβανίτη.

Αντώνης Κεραμυδάς