Κοινοποίηση

Βασικά σημεία από την χθεσινή μου συνέντευξη στο Kozani.tv και τους Σωκράτη Μουτίδη – Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη:

🔘Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι εργαλείο. Προβληματικό μεν, αν κρίνουμε από την προαποφασισμένη υποψηφιότητα της φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Κομισιόν, εργαλείο δε. Διότι μπορεί να αποτελέσει χώρο πολιτικής ζύμωσης, αντιπαραθέσεων αλλά και συμμαχιών.

🔘Η υπαγωγή της ΕΡΤ και του ΑΠΕ στο Μαξίμου και τον ΠΘ είναι προβληματική, και μπορούμε να το παρατηρήσουμε ήδη, λ.χ. από το τηλεγράφημα της Τερέζα Μέι. Πληροφορηθήκαμε από το ΑΠΕ για τα συγχαρητήριά της στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως παραλείφθηκε η αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών.

🔘Η ερώτηση που καταθέσαμε ως ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταρχήν πολιτική κίνηση. Είναι σημαντικό το ότι ρωτάμε σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα έχει σημειωθεί τέτοια συγκέντρωση εξουσιών στον ΠΘ.

🔘Η απόφαση Βρούτση για το ΑΜΚΑ είναι στη λογική των αόρατων ανθρώπων και της Αμυγδαλέζας. Μάλιστα, η δήλωσή του ότι «η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι» έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις απόψεις της Φον ντερ Λάιεν – την οποία στηρίζει το ΕΛΚ- που μίλησε για αλληλεγγύη και ανάγκη ενίσχυσης των χωρών που υποδέχονται μετανάστες.

🔘Για την ανεξάρτητη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης χρειάζεται μια χρυσή τομή. Λόγω του όγκου και της δυναμικής της, μόνο η ΕΡΤ μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες για νέες παραγωγές. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο τομέα, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, και ειδικά ο Λευτέρης Κρέτσος, έκανε σημαντική δουλειά.

 


Κοινοποίηση