Κοινοποίηση

Η ακρίβεια όσο περνάει ο καιρός κάνει δυσκολότερη τη ζωή των πολιτών… Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κοστολογημένο σχέδιο και αποτελεσματική λύση; Από την κυβέρνηση λένε ότι όσα ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ είναι ανέφικτα…

Όχι μόνο κοστολογημένο, όχι μόνο ρεαλιστικό αλλά και μέσα στα πλαίσια των προτάσεων της «εργαλειοθήκης« της Κομισιόν, προτάσεις που αξιοποιούν ακόμη και συντηρητικές κυβερνήσεις, αλλά αρνείται να εφαρμόσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η ενεργειακή κρίση προφανώς δεν είναι επιλογή Μητσοτάκη, αλλά επιλογή Πούτιν και αποτέλεσμα της βάρβαρης εισβολής και των εκβιασμών του. Όμως η ένταση με την οποία πλήττει τους πολίτες στην Ελλάδα, είναι επιλογή Μητσοτάκη, για να μην ενοχλήσει τις αχόρταγες ελίτ για λογαριασμό των οποίων κυβερνά από την πρώτη μέρα. Την εβδομάδα που πέρασε μάλιστα, η ίδια η ΡΑΕ πιστοποίησε αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό, ότι η δήθεν κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής είναι απάτη, η επιβάρυνση των καταναλωτών επιβαρύνεται δραματικά!

Όσα ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απλή αλλαγή μοντέλου, είναι πόλεμος στην ακρίβεια και στήριξη των νοικοκυριών. Με δυο λόγια, τα ίδια χρήματα αντί να ταΐζουν υπερκέρδη, θα ανακουφίσουν την κοινωνία.

Τι θα κάνει o ΣΥΡΙΖΑ για να μάθουμε την αλήθεια για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων;

Θα συνεχίσει σταθερά να κάνει ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα: Με το αίτημά του να συζητηθεί το πόρισμα της Εξεταστικής, αποκρούει την αντιθεσμική απόπειρα συγκάλυψης του Μαξίμου που προσπαθεί να εμποδίσει την αποκάλυψη της Αλήθειας με τις αστείες προφάσεις περί απορρήτου, τόσο εντός της χώρας όσο και στα όργανα της ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα στηρίξει την προσπάθεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και κάθε άλλου θεσμού να αποτρέψει το κουκούλωμα που μεθοδεύει η κυβέρνηση εντός κι εκτός της χώρας. Με θεσμικότητα, με σοβαρότητα, με το κύρος μιας αξιόπιστης πολιτικής δύναμης με πανευρωπαϊκή ακτινοβολία, όπως έχει κάνει από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υπόθεση των παρακολουθήσεων, πριν καν αποκαλυφθούν οι παρακολουθήσεις με υπογραφή Μητσοτάκη! Η PEGA δεν θα επιτρέψει οι παρακολουθήσεις Μητσοτάκη να γίνουν «συγκάλυψη Μητσοτάκη». Ο πρωθυπουργός και άμεσος προϊστάμενος της ΕΥΠ οφείλει εξηγήσεις, και θα κληθεί να τις δώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι εγγυητής ότι δεν θα περάσει η συγκάλυψη.

Οι δημοσκοπήσεις σας δείχνουν ακόμα πολλές μονάδες πίσω από τη ΝΔ, αλλά επιμένετε να ζητάτε εκλογές… Δεν τις θεωρείτε αξιόπιστες;

Ρωτήστε τον κύριο Μητσοτάκη, αν τις θεωρεί αξιόπιστες, που γέμισε τον κόσμο διαρροές για φθινοπωρινές κάλπες και μετά έκανε όπισθεν ολοταχώς με αστείες προφάσεις που δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Προφανώς, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πεισθεί από τις δημοσκοπήσεις, αυτό δείχνει ξεκάθαρα η στάση του.

Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ασφαλής πρόβλεψη εκλογικού αποτελέσματος, είναι χρήσιμο εργαλείο για τις διεργασίες που συμβαίνουν στο εσωτερικό του εκλογικού σώματος, αλλά παρουσιάζουν και μεγάλες αντιφάσεις. Και αυτήν τη στιγμή, τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση, οι πολίτες δυσκολεύονται και αγωνιούν και αυτό αντανακλάται σε όλο και περισσότερους δημοσκοπικούς δείκτες. Όταν αρχίσει η προεκλογική περίοδος και επίσημα αυτό θα φανεί καθαρά.

Τι θα πρέπει να κάνει κυβέρνηση και ΕΕ για να σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις και να δοθεί λύση στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από τους Τούρκους;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξοδέψει τρία χρόνια κάνοντας τον καλό και αξιόπιστο σύμμαχο. Το αποτέλεσμα είναι μια τρύπα στο νερό: Η Τουρκία αποθρασύνεται κάθε μέρα και περισσότερο την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται να πάρει για τα επόμενα χρόνια γενναία στήριξη δισεκατομμυρίων ευρώ για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στο έδαφός της. Ε, αυτός ο φαύλος κύκλος Ευρωπαϊκής υποκρισίας και Τουρκικής αποθράσυνσης πρέπει να σταματήσει, το ένα τρέφει το άλλο. Η ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσει την Τουρκία ως εταίρο με υποχρεώσεις και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν αλλάξει η στάση της Αθήνας. Έχω υποβάλει και σχετική ερώτηση στην Κομισιόν, περιμένω μια καλή απάντηση αλλά και το αν και πώς θα αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση. Επιτέλους, οι περίφημες κυρώσεις που είχε διεκδικήσει η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να αξιοποιηθούν, αλλιώς το καθεστώς Ερντογάν δεν φαίνεται διατεθειμένο να μπει σε σοβαρή και έντιμη συζήτηση.

Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν περιστατικά σαν και αυτό του 53χρονου στον Κολωνό που έχει σοκάρει όλη τη χώρα;

Η αποκρουστική αυτή υπόθεση έχει πολλές σκοτεινές πλευρές και δυστυχώς είχαμε από τις πρώτες μέρες και κάποιες ενδείξεις συγκάλυψης, μια αμηχανία της ΝΔ, και αρκετές κινήσεις των αρχών που – να το πω κομψά – προβληματίζουν.

Υπάρχει ωστόσο μια διάσταση που προσωπικά με έχει εξοργίσει και με πληγώνει περισσότερο απ’ όλα: Είναι η ανθρωποφαγία που έβαλε στο κέντρο του κάδρου ένα 12χρονο παιδί. Ε, λοιπόν ένα παιδί, δεν μπορεί να είναι κρέας για τη μηχανή του κιμά της τηλεθέασης. Εκεί υπάρχουν όρια που παλιότερα τηρούνταν, σε γενικές γραμμές. Τώρα, στα χρόνια της «Ενημέρωσης 108», ζήσαμε μια γενικευμένη προσβολή, μια εισβολή στην ιδιωτικότητα ενός παιδιού-θύματος, μια όψη της Δημοσιογραφίας στην οποία, είμαι από αυτούς που βρέθηκαν πάντα απέναντι, όσο βιοποριζόμουν από αυτήν τη δουλειά.

Το πρώτο λοιπόν που θέλω να πω είναι Σώστε το Παιδί, και τώρα και στο μέλλον, σεβασμός στο κάθε παιδί – θύμα! Όχι κάμερες έξω από σπίτια, όχι προβολείς διαπόμπευσης! Ευτυχώς, είδα κάποιες πρώτες θεσμικές αντιδράσεις, και από την ΕΣΗΕΑ, ελπίζω αυτό να συνεχιστεί, και η ντροπή που ζήσαμε να μην επαναληφθεί.

 

 

 

 

 

 

 


Κοινοποίηση