Κοινοποίηση

Ορισμένα σημεία:

☑️ Για τη σημασία των Ευρωεκλογών: Η βαρύτητα που δίνει ο πολίτης στις Ευρωεκλογές καθορίζεται από το στίγμα που δίνουν τα ΜΜΕ, αλλά και από τη δράση των ευρωβουλευτών. Οφείλουμε να μεταφέρουμε τα γεγονότα και τις μάχες που δίνονται και να τονίζουμε τη σημασία τους.

☑️ Για τη σύνδεση της ευρωπαϊκής με την εγχώρια πολιτική: Το ευρωπαϊκό πεδίο δράσης συνδέεται άρρηκτα με το εθνικό. Οι μάχες που δίνουμε ως ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν άμεση σχέση με την εγχώρια πολιτική του κόμματος αναφορικά με το περιβάλλον, το προσφυγικό και τα εργασιακά.

☑️ Για τις αλλαγές στα εργασιακά: Τα εργασιακά θα αποτελέσουν αιτία αναταράξεων. Ο αναπτυξιακός νόμος Γεωργιάδη αφήνει τους εργαζόμενους έρμαια στις ορέξεις μεγάλων εταιριών. Μάλιστα, οι τροπολογίες Βρούτση δημιουργούν ένα πολύ δυσμενές θεσμικό πλαίσιο για την εργατική τάξη.

☑️ Για την ακροδεξιά στην Ευρώπη και τον ρόλο της Αριστεράς: Βλέπουμε μια ευρεία νίκη της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Παρατηρούμε την ανοχή της δεξιάς και την ατολμία και την πολιτική νέφωση Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων αναφορικά με το θέμα. Ο ρόλος, λοιπόν, της Αριστεράς είναι καίριος.

☑️ Για τον Μαργαρίτη Σχοινά: Η κριτική που άσκησα στον Μαργαρίτη Σχοινά αφορά στην αποδοχή του χαρτοφυλακίου «Διαφύλαξης του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής» χωρίς την παραμικρή αντίδραση, ενώ το όνομα αυτό –και ό,τι υποδηλώνει- αντιπροσωπεύει την ακραία συντήρηση και θυμίζει ατζέντα Λεπέν για το προσφυγικό.

☑️ Για την πολιτκή της Νέας Δημοκρατίας: Η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε την χώρα με άδεια ταμεία, κρίση και μνημόνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τη χώρα με 37 δις αποθεματικά και την κρίση και το μνημόνιο να αποτελούν παρελθόν. Από αυτά, 20 δις δόθηκαν στις τράπεζες. Πολύ φοβάμαι ότι η πολιτική της ΝΔ, που εξυπηρετεί τους χορηγούς της αλλά όχι τους Έλληνες πολίτες, πολλοί από τους οποίους την ψήφισαν, θα φέρει νέα κρίση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, θα είναι παρών στις μάχες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού.

 


Κοινοποίηση