Κοινοποίηση

Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης είχε νωρίτερα σήμερα στα Μελίσσια ο Κώστας Αρβανίτης. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τους και σε συνέχεια της χθεσινής τους κινητοποίησης έξω από το Δημαρχείο, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν στον Κώστα Αρβανίτη τον αντιδημοκρατικό τρόπο (μη συμμετοχή στη συνεδρίαση της αντιπολίτευσης) με τον οποίον ελήφθη από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η απόφαση της διενέργειας του διαγωνισμού για την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτη. Η απόφαση αυτή αντιμετωπίζεται με ανησυχία από τους εργαζόμενους στον δήμο, καθώς πολλοί απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου ή αορίστου χρόνου, και ως εκ τούτου θα διατρέχουν τον κίνδυνο καταγγελίας της σύμβασής τους, οποτεδήποτε το κρίνει η διοίκηση του Δήμου.

Ο Ευρωβουλευτής από τη μεριά του τόνισε πως τέτοιες πρακτικές χρησιμοποιούνται για να «χτυπήσουν» τον δημόσιο τομέα και να υποβαθμίσουν το αυτοδιοίκητο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, και εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Δήμου για τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, ενώ δεσμεύθηκε πως θα αναδείξει το θέμα με κάθε διαθέσιμο μέσο.


Κοινοποίηση