Κοινοποίηση

Στο κεντρικό δελτίο του Σταρ Κεντρικής Ελλάδας φιλοξενήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης, όπου, κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό, τόνισε την ανάγκη να αναδειχθεί το ζήτημα στα ανώτατα φόρα, χωρίς πολιτικές εσωτερικής κατανάλωσης.

«Έχουμε πολλή φασαρία της κυβέρνησης στο εσωτερικό, αλλά δεν την ακούμε στο εξωτερικό. Είναι ανεπίτρεπτο να δίνουμε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ότι άσκησε βέτο στο ΝΑΤΟ και μετά να αποκαλύπτεται ότι δεν άσκησε κανένα βέτο. Η ιστορία των fake news και της παραπληροφόρησης σε ζητήματα εθνικής σημασίας, με αφήνει άναυδο.

Είναι εμφανής η ατολμία της κυβέρνησης να φωνάξει στα διεθνή φόρα, να βγουν απ’ το Μαξίμου, να ζητήσουν σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, και των αρχηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δε γίνεται μόνο με το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών. Η σιωπή της ελληνικής κυβέρνησης μπροστά στη δήλωση συμπαράστασης της Μέρκελ στον Ερντογάν, η προσπάθεια να μπλέξει τον κορωνοϊό με το προσφυγικό, η δημιουργία εκρηκτικής κατάστασης στα νησιά χωρίς λόγο, ενώ περιμένουμε εξελίξεις δεν είναι καθόλου θετικά δείγματα. Είχαν 3 σχέδια για το προσφυγικό. 6 συντονιστές, τώρα ανέλαβε και ο έβδομος».

Στη συνέχεια, απαρίθμησε τις 3 ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί άμεσα ο πρωθυπουργός:

«Πρώτον, να εμφανιστεί ο ίδιος και να εξηγήσει στον κόσμο την κατάσταση και τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Δεύτερον, να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, γιατί το θέμα είναι εθνικό και υπερκομματικό.

Τρίτον, να ζητήσει σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.Το θέμα τον ξεπερνά και πρέπει να πάει σε ανώτατο επίπεδο».

«Η κατάσταση είναι έκρυθμη, έχουμε από τη μία τον τυχοδιωκτισμό του Ερντογάν και ανθρώπους -σάκους του μποξ και από την άλλη τα ελληνικά νησιά που δεν αντέχουν άλλο. Χρειάζεται άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, χαμήλωμα των τόνων, συνεργασία της κυβέρνησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εκτός αν θεωρεί η κυβέρνηση ότι είναι βολικό πεδίο για να ασκήσει επικοινωνιακή πολιτική. Ε, δε λύνονται όλα με επικοινωνιακή πολιτική. Ελπίζω να μην χρησιμοποιηθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα για εσωτερική κατανάλωση», συμπλήρωσε.

«Εμείς στην Ευρωβουλή κινητοποιούμαστε. Καταθέσαμε και οι 6 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επείγουσα ερώτηση, κινητοποιούμαστε για να ενημερώσουμε τις πολιτικές ομάδες και να βγάλουμε κοινά ψηφίσματα με σοσιαλιστές, πράσινους, όλους τους ευρωβουλευτές του Δημοκρατικού Τόξου», ανέφερε ο ευρωβουλευτής αναφορικά με τη δράση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα.

Για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, που δημοσιοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του ευρωβουλευτή στο δελτίο: «Δυστυχώς ο κύριος Πέτσας με επιβεβαιώνει. Η κυβέρνηση απευθύνεται στο εσωτερικό κοινό και δεν ανοίγει τη βεντάλια προς τα έξω. Τα περί ασύλου ικανοποιούν εσωτερικές φωνές, δεν είναι της παρούσης. Επαναλαμβάνω, χρειάζεται σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών της ΕΕ. Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση που ο κύριος Μητσοτάκης δεν προβαίνει σε αυτή την ενέργεια. Δε θέλει να στεναχωρήσει τους εταίρους; Δεν έχει το ανάστημα;

Δεν είμαστε μόνοι μας, είναι αντιφατικό μια ευρωπαϊκή δύναμη όπως η Νέα Δημοκρατία να αφήνει να εμφανίζεται ότι η Ελλάδα είναι μόνη της. Πρέπει να ορθώσει το ανάστημα, να φωνάξει για να ενεργοποιήσει τη διεθνή αλληλεγγύη, να αντιμετωπίσει το ζήτημα με σοβαρότητα. Είναι δυνατόν για ένα εθνικό θέμα όπως η άσκηση βέτο στο ΝΑΤΟ να βγαίνουν στον αέρα fake news και τελικά να αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν άσκησε βέτο, αλλά υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν και δεν είπε κουβέντα»;


Κοινοποίηση