#είδαμε_διαβάσαμε: Στην Αυγή
Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και το κυνικό του σχόλιο ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για τα εργασιακά διότι “καπιταλισμό έχουμε” έσπευσε να υπερασπιστεί ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.
Μαθαίνουμε πως ο κύριος Γεωργιάδης, ευπροσάρμοστος κι ενθουσιώδης υπερασπιστής λόγων και έργων των πολιτικών του ομοτράπεζων – δεν ξεχνάμε τα “χιλιάδες e-mails ευχαριστημένων επιστημόνων” το πρωί και την κατάργηση της τηλεκατάρτισης Βρούτση το ίδιο απόγευμα – υπερασπίστηκε από το βήμα της Βουλής τη δήλωση Θεοδωρικάκου, πηγαίνοντας για άλλη μια φορά ένα βήμα παραπέρα.
“Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στην ερώτηση αν θα παρέμβει νομοθετικά το κράτος να ρυθμίσει πώς θα λειτουργούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις απήντησε το προφανές: στο σύστημα που έχουμε, που μάλιστα λέγεται καπιταλισμός, το κράτος δεν μπορεί να παρεμβαίνει νομοθετικά στο πώς θα λειτουργούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Και ευτυχώς“.
“Και ευτυχώς” αναφώνησε, κι εμείς θυμηθήκαμε το 2013 που ως Υπουργός Υγείας είχε βαρεθεί να κάνει “το αυτονόητο” και να του παίρνει τη δόξα η Τρόικα.
“Και ευτυχώς” λοιπόν που το Κράτος δε μπορεί να παρέμβει στις μειώσεις μισθών, “και ευτυχώς” που ζούμε σε Καπιταλισμό και το αόρατο χέρι του θα (απορ)ρυθμίσει την Αγορά Εργασίας κατά πως πρέπει και οι αρμόδιοι Υπουργοί θα έχουν μία σκοτούρα λιγότερη στο κεφάλι τους.
Περισσότερα για το θέμα: avgi.gr