αναδρομικά των συνταξιούχων
αναδρομικά συνταξιούχων
Κοινοποίηση

#είδαμε_διαβάσαμε την ανάρτηση του Διονύση Τεμπονέρα, που αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας “βάζει χέρι” στα αναδρομικά χιλιάδων συνταξιούχων, με τροπολογία που κατατέθηκε “νύχτα”

Όπως αναφέρει ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, οι αξιώσεις των συνταξιούχων του δημοσίου, περιορίζονται και πάλι στο χρονικό διάστημα, από 11/6/2015-13/5/2016 δηλαδή, μόνο σε αναδρομικά έντεκα μηνών, από τους 72 μήνες που διεκδικούσαν οι συνταξιούχοι.

Σχολιάζει επίσης ότι η τροπολογία πετάει εκτός, τις αξιώσεις για τις περικοπές του ν.4051/2012, δηλαδή, τη μείωση κατά 12% για ποσά που ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ, επικαλούμενη προηγούμενη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Παράλληλα ο Δ. Τεμπονέρας τονίζει ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει ευθέως στη Δικαιοσύνη, αφού δεν αναμένει την επικείμενη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τα ζητήματα των περικοπών και προλαμβάνει την οιαδήποτε κρίση, που αφορά είτε το ύψος των διεκδικήσεων είτε την χρονική έκταση των αξιώσεων.

Σύμφωνα με τον εργατολόγο, τα ποσά των αναδρομικών που θα καταβληθούν, ενώ θα φορολογηθούν κανονικά, ως εισόδημα από συντάξεις, καταβάλλονται , άτοκα.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί να καταβάλει τα πετσοκομμένα αναδρομικά, εντός Οκτωβρίου, δίνεται η δυνατότητα αυτά να καταβληθούν μέχρι 31/12/2020.

Περισσότερα: left.gr


Κοινοποίηση