Κοινοποίηση

Τα κυριότερα σημεία από τη σημερινή μου παρουσία στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος 7:00” με τον Άκη Παυλόπουλο.

  • Αυτό που βιώνουμε όλον αυτόν τον καιρό, είναι το κεντρικό αφήγημα της ΝΔ, για Νόμο και Τάξη. Οι συλληφθέντες κι οι προσαχθέντες έχουν δικαιώματα, χαίρουν υποτίθεται της προστασίας του νόμου. Αντίθετα όμως, έχουμε πολλά και ακραία περιστατικά σωματικής βίας, συχνά σεξιστικού χαρακτήρα. Έχουμε ανθρώπους που όχι μόνο δέχθηκαν υπέρμετρη σωματική βία, αλλά ξεγυμνώθηκαν, εξευτελίστηκαν σε δημόσιο χώρο, στη μέσης του δρόμου. Για όλα αυτά υπάρχουν ντοκουμέντα, δημοσιεύματα, φωτογραφίες.

 

  • Χθες η αστυνομία εισέβαλε σε ένα σπίτι και οι ένοικοι, μια οικογένεια, ξυλοκοπήθηκαν στην ταράτσα, επειδή ζήτησαν τα ελάχιστα που τους εγγυάται ένα κράτος δικαίου απέναντι στην αυθαιρεσία ενός σώματος ασφαλείας, δηλαδή τουλάχιστον την παρουσία ενός εισαγγελέα ή ένα ένταλμα.

 

  • Το ζήτημα της αστυνομικής αυθαιρεσίας είναι πολύ σοβαρό. Εμείς θα καταγγείλουμε αυτά τα φαινόμενα με κάθε τρόπο. Η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει ερώτηση στην Κομισιόν για το θέμα, ενώ μόλις χθες, 33 Ευρωβουλευτές από 3 πολιτικές ομάδες (ανάμεσα τους ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης και η επικεφαλής των Πρασίνων Σκα Κέλερ), συνυπογράψαμε και αποστείλαμε επιστολή στους Κ. Μητσοτάκη και Μ. Χρυσοχοΐδη, για την πολύ ανησυχητική αυτή κατάσταση. Δυστυχώς, ο Κ. Μητσοτάκης, εχθές στη βουλή, κάλυψε πλήρως αυτές τις απόψεις.

 

  • Άλλο πράγμα είναι ο νόμος και η «επιβολή» του και άλλο να ξυλοφορτώνονται και να εξευτελίζονται οι πολίτες από μια ομάδα της αστυνομίας που δηλώνει «απελευθερωμένη», τώρα που στα πράγματα είναι ο Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του.

 

  • Ο κος Ινδαρές είναι ιδιαίτερη περίπτωση, ένας πολύ ήπιος, δημοκράτης άνθρωπος, σκηνοθέτης. Ορμούν μέσα σε ένα σπίτι χωρίς ένταλμα, χωρίς εισαγγελική παραγγελία και να χτυπούν τους ανθρώπους στην ταράτσα του σπιτιού τους. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Η κυβέρνηση παίζει επιπόλαια με τα όρια της δημοκρατικής ευαισθησίας και οφείλει να είναι πολύ προσεκτική.

 

  • Ο ρόλος που πρέπει να παίζει η αστυνομία είναι σαφής. Οφείλει να σέβεται τα δικαιώματα των συλληφθέντων και των προσαχθέντων και να φέρεται με σεβασμό στο Σύνταγμα. Τα όσα συμβαίνουν είναι ενδεικτικά του πως αντιλαμβάνεται τα πράγματα η Δεξιά. Σε όλη τη διάρκεια της Δεξιάς διακυβέρνησης και επί Σαμαρά, είχαμε πολύ σοβαρά επεισόδια και περιστατικά. Υπενθυμίζω και την περίπτωση της δικής μου απόλυσης από την ΕΡΤ, όταν η εκπομπή κόπηκε στον αέρα, επειδή είχαμε θέμα για βασανισμό στη ΓΑΔΑ.

 

  • Αυτές οι έκνομες δραστηριότητες, εμένα, και όλους μας, θα με βρουν απόλυτα απέναντι. Είμαστε αδιαπραγμάτευτα απέναντι από αυτές της πολιτικές. Έχουμε δικαιώματα και ένα από αυτά είναι η προστασία απέναντι στον νόμο. Αδιαπραγμάτευτα απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία. Τελεία και παύλα.

Κοινοποίηση