Κοινοποίηση

Από τη σημερινή μου παρουσία στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος 7:00, στο Open TV.

Κάποια σημεία:

 

• Προσφυγικό

Στην προσφυγική της πολιτική, η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς.Πυρήνας της αποτυχίας της ήταν η κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού, η οποία δημιούργησε μείζονα προβλήματα, καθώς αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες δεν μπόρεσαν να συντονιστούν στη βάση του νέου πλαισίου· με το οποίο διαφωνώ συνολικά.

Όσα ακούγονται για τον αποτρεπτικό χαρακτήρα του νέου νομοσχεδίου είναι αστεία. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο για έναν πρόσφυγα πολέμου.Όταν επισκέφθηκα τη Μόρια η κατάσταση ήταν ήδη τραγική. Από 5 χιλιάδες που ήταν εκεί υπό τη διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ, ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών είχε σε λίγους μήνες εκτοξευθεί στους 15 χιλιάδες- και σήμερα πια βρίσκεται κοντά στις 18 χιλιάδες. Είδα ασυνόδευτα 1200 παιδιά, και ανθρώπους να κοιμούνται πάνω σε παλέτες για να γλιτώσουν την υγρασία.

Ως τώρα η κυβέρνηση δεν μπορεί ή αρνείται να αντιμετωπίσει στα σοβαρά το θέμα.Οι ροές δεν είναι παρά λίγο αυξημένες. Το 2012, το 2013, όταν προέκυψε ξαφνικά, το μεγάλο πρόβλημα των προσφυγικών ροών, υπό την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκαν δομές, αποκτήθηκε τεχνογνωσία. Η κυβέρνηση αποφάσισε να τα αγνοήσει αυτά και να πάει σε ένα άλλο μοντέλο, σε μία λάθος κατεύθυνση, που δεν θα φέρει αποτελέσματα.

Στις δομές που επισκέφθηκα στην κεντρική Μακεδονία, πλέον έλειπε και προσωπικό. Έλειπε παθολόγος· δεν καλύπτονται βασικότατες ανάγκες. Χρειάζεται σύνθεση. Αν δούμε τι γίνεται στον κόσμο θα καταλάβουμε ότι το πρόβλημα θα αργήσει να λυθεί, θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα.

 

 

• Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Στην τελευταία εκλογή προέδρου, ο κ. Σαμαράς είχε προτείνει για πρόεδρο ένα κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ. Δεν άνοιγε διαδρόμους συναίνεσης. Οι προεδρικές εκλογές επισπεύσθηκαν 3 μήνες, γιατί ήθελε οπωσδήποτε να πάει σε πρόωρες εκλογές, για να του βγει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης.

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε κι αυτός ένα πρόσωπο από τη δεξιά, όπως αποδείχθηκε συνετό, σοβαρό και θεσμικό, με πολύ καλή πορεία δεδομένων των συνθηκών.

 

 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή:

 


Κοινοποίηση