Κοινοποίηση

Στον ρ/σ «105.5 στο Κόκκινο» και το «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» με τον Γιώργο Τραπεζιώτη φιλοξενήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος εκτιμά πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει πολιτική ομίχλη στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στα χθεσινά γεγονότα στο Κουκάκι:

«Η δεξιά έχει ένα θέμα με τις ταράτσες. Δεν είναι τυχαίο το τραγούδι που γράφτηκε για τον Αντρέα Λεντάκη. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι απλώς διολισθαίνει, αλλά έχει εγκολπώσει εντελώς το αφήγημα του νόμου και της τάξεως. Αυτό φάνηκε από την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων καταστολής στην ΑΣΟΕΕ, από το πώς φέρθηκαν σε κορίτσια και αγόρια, σε γυναίκες και άντρες στον δρόμο, ξεγυμνώνοντάς τους, χτυπώντας τους βιαίως και συλλαμβάνοντάς τους. Έτσι έχει καταλάβει την απελευθέρωσή της η Αστυνομία, όπως ακούμε και από τα συνδικαλιστικά της όργανα όπως ο κύριος Μπαλάσκας. Έτσι το αντιλαμβάνονται οι βουλευτές και οι πολιτευτές της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Για τη στάση του ΚΙΝΑΛ:

«Το ΚΙΝΑΛ από την άλλη, φαίνεται να συμβαδίζει πλήρως με το αφήγημα της ακροδεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι πριν η Ελλάδα ήταν Τεχεράνη και «ας κάνουμε τα στραβά μάτια μέχρι να βρουν το πάτημά τους». Τηρεί για άλλη μια φορά πολύ επικίνδυνη στάση, δίνοντας άλλοθι σε κάθε έιδους αυθαιρεσίες. Η ομάδα της κυρίας Γεννηματά, ό,τι έχει απομείνει τέλος πάντων από τα στελέχη της, εξυπηρετεί πλήρως τη δουλειά του Μητσοτάκη και παίζει το ρόλο του νεροκουβαλητή μιας συγκεκριμένης πολιτικής. Δεν θα ασχοληθούμε με αυτή την ομάδα. Βασικός μας αντίπαλος είναι η ακροδεξιά του Μητσοτάκη, που χτυπά βάναυσα ελευθερίες και δικαιώματα».

Για τις πρόσφατες αντιδράσεις με αφορμή τη δήλωση Πολάκη για τον Σημίτη:

«Σε αυτή τη μεγάλη ιδεολογική σύγκρουση, δε χωρούν εγωιστικές τάσεις και στάσεις που μας αποπροσανατολίζουν από το θέμα. Το πώς μίλησε ο Πολάκης για τον Σημίτη δεν μας αφορά. Ξέρουμε τί είναι ο κύριος Σημίτης. Εξυπηρέτησε συγκεκριμένη πολιτική που, μαζί με τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου ευθύνονται για τα μνημόνια. Η διεύρυνση είναι θεμιτή, όταν όμως υπάρχουν κάποιες βάσεις. Δε θα αγιάσουν όλοι στην κολυμπήθρα του ΣΥΡΙΖΑ. Διάφορα επαγγελματικά στελέχη που γυρνούν τα κόμματα ψάχνοντας στέγη, δεν μπορούν να μας απασχολούν. Πρέπει να μας απασχολεί ο αντίπαλος, που είναι οργανωμένος, συγκροτημένος, αυθάδης και πολύ αυταρχικός.

Για την αποσιώπηση σημαντικών ειδήσεων από την πλειοψηφία των ΜΜΕ:

«Παρατηρούμε την αστυνομική αυθαιρεσία σε πλήρη εξέλιξη, και η ενημέρωση που έχουμε είναι μόνο από τα δικά μας μέσα. Από τα συστημικά ΜΜΕ βλέπουμε άκρα του τάφου σιωπή. Πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες, εντός και εκτός Ελλάδος. Στην Ευρώπη μας ακούν, και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το πού το πάει ο Μητσοτάκης».

Για τον ρόλο της Αριστεράς:

«Ο Μητσοτάκης αποτελεί κομμάτι από ένα παζλ συγκροτημένης Δεξιάς που έρχεται οργανωμένα από ΗΠΑ, σταματά για ανεφοδιασμό στις Βρυξέλλες και φτάνει στο Βίζενγκραντ και την Ελλάδα. Η Αριστερά δεν έχει την πολυτέλεια να ασχολείται με άλλα αντί άλλων. Πρέπει να απαντήσει με νέα Διεθνή στη Διεθνή της Δεξιάς και να παρουσιάσει ένα προοδευτικό αφήγημα, όραμα, μια άλλη προοπτική για τη χώρα. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ».

Κλείνοντας, ο ευρωβουλευτής τόνισε πως είναι ασύλληπτο, όμως στην Ελλάδα του 2019 τα ΟΠΚΕ μπήκαν σε σπίτι πολιτών χωρίς εισαγγελέα, έδειραν συνέλαβαν, τιμώρησαν και ισχυρίζονται ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά.

«Έχουμε μπροστά μας πολλές και μεγάλες μάχες. Για τα εργατικά δικαιώματα αλλά και τις πολιτικές μας ελευθερίες. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η πλάκα τέλειωσε».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 


Κοινοποίηση