Κοινοποίηση

Τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το πρόσφατο συμβάν στον Έβρο σχολίασε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας στην εκπομπή «Λαϊκή Αγορά» με τον Νίκο Μπουρσινό, στο Κανάλι Ένα 90,4.

«Η ΝΔ μας λέει ότι διαδίδουμε fake news. Γίνεται όμως μία χώρα να κάνει διάβημα σε μία άλλη με βάση fake news; Μάλιστα, η κυβέρνηση παίζει με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν μπορεί να επενδύεις στον φόβο και να θεωρείς τους πρόσφυγες ασύμμετρη απειλή από τη μία και από την άλλη όταν χάνεις μέτρα γης να μη μιλάς. Τί είναι η εθνική κυριαρχία να πηγαίνει με το μέτρο;», σχολίασε αναφερόμενος στα γεγονότα του Μαρτίου σε αντιπαραβολή με τα πρόσφατα.

Στη συνέχεια, άσκησε κριτική στους γενικότερους χειρισμούς της κυβέρνησης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. «Η δεξιά, στη διαδρομή της, με τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική κυριαρχία δεν τα πήγαινε και πολύ καλά. Οι εθνικές καταστροφές διαχρονικά είχαν δεξιά σφραγίδα».

Στην ερώτηση του Ν. Μπουρσινού για το αν είναι εφικτό να υπάρξει εθνική συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων για τέτοια εθνικά θέματα, ο Κ. Αρβανίτης σημείωσε πως η εθνική συνεννόηση είναι στο χέρι της κυβέρνησης και χρειάζεται σαφή ενημέρωση και σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για σοβαρά θέματα. «Στην Ελλάδα όμως ξαναζούμε την Γαλλική Ιστορία. Μόνο που ο ηγεμόνας δεν λέγεται Λουδοβίκος αλλά Μητσοτάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το προσφυγικό, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπαρκή διαχείριση του ζητήματος και αδυναμία να «σηκώσει το γάντι» στις χώρες της ΕΕ ώστε να αναλάβουν την ευθύνη τους και να υποδεχτούν πρόσφυγες. Ερωτηθείς μάλιστα για το τί έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των μετεγκαταστάσεων, ο ευρωβουλευτής ήταν ξεκάθαρος: «1.200.000 άνθρωποι πέρασαν από την Ελλάδα και πήγαν προς την Ευρώπη, απ’ όταν ανέλαβε η ΝΔ  η ΕΕ έχει δεχθεί 50 ασυνόδευτα. Κριτικάραμε τότε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη Μόρια με τους 5.500 πρόσφυγες αντί για 3.500, λέγαμε πως είναι ντροπή και απαράδεκτο. Σήμερα έχουμε 22.000. Η αποτυχία είναι παταγώδης».

 


Κοινοποίηση