Κοινοποίηση

Ορισμένα σημεία:

☑️Για τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια: Γιατί πρέπει να υπάρχει, σε ζωντανή σύνδεση, εικόνα από την εκκένωση των γυναικόπαιδων; Οι αστυνομικές επιχειρήσεις δεν χρειάζονται τηλεοπτικά συνεργεία. Δεν έχει σχέση το θέαμα με την είδηση. Σαν δημοσιογράφος κι εγώ θα έστελνα κάμερα, όμως αυτού του είδους η κάλυψη εξυπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες.

☑️Για τη στάση της ΝΔ στο προσφυγικό: Την Παρασκευή στη Βουλή, στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στα πλαίσια της παρουσίασης των προτεραιοτήτων της Φινλανδικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων θεμάτων και το προσφυγικό. Βρήκα πολύ ενδιαφέρον το ότι η άποψη της ΝΔ στο ζήτημα, τέμνει πλέον σε κάποιο βαθμό αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη Βουλή. Προέβαλαν λογική, συναίνεση και διάθεση αντιμετώπισης του προβλήματος. Επιτέλους έκαναν αναφορά στην πραγματική αιτία της κατάστασης, δηλαδή στον πόλεμο. Στην ΕΕ υπάρχει πολιτική κρίση στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, ενός προβλήματος που κρατάει 6 χρόνια.

☑️Αναπτυξιακό νομοσχέδιο: Το εργατικό κόστος στην Ελλάδα είναι ήδη πολύ χαμηλό, δεν μπορεί να πάει παρακάτω. Η άποψη του Αδ. Γεωργιάδη και της κυβέρνησης πλήττει τα εργασιακά δικαιώματα, θεωρώντας πως έτσι θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Αυτό δεν έχει γίνει πουθενά.

☑️Συνδικαλισμός: Στη ΝΔ προσπαθούν να προβούν σε ωμή παρέμβαση στα εργατικά σωματεία. Πρέπει και τα σωματεία να ξαναβρούν τον ρόλο τους στην κοινωνία, το θέμα της μαζικότητας και της λειτουργίας τους, γιατί υπάρχουν και συνδικάτα γραφειοκρατικά ή μη μαζικά. Οι εξελίξεις στο προσεχές διάστημα θα δρομολογήσουν αλλαγές και εντός του συνδικαλιστικού κινήματος.

Δεν υπάρχει «καλός» και «κακός» συνδικαλισμός. Υπάρχει συνδικαλισμός και εργατοπατέρες, που βλέπουν τη συνδικαλιστική δράση ως σκαλοπάτι για πολιτική σταδιοδρομία. Δεν είμαι υπέρ του απολίτικου συνδικαλισμού. Η συνδικαλιστική δράση είναι βαθιά πολιτική, έχει θέσεις και αξίες. Είναι όμως γνωστό, καιρό τώρα, ότι υπάρχει μια κάποια ατονία στα συνδικάτα, μια απροθυμία των ανθρώπων να συμμετέχουν στα κοινά, στα θέματα του κλάδου. Υπάρχει, πολλά χρόνια τώρα, μια έλλειψη ενδιαφέροντος για τον συνδικαλισμό. Αυτό συνδέεται και με την περίπτωση της ΓΣΕΕ, η οποία, εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι απολύτως άτονη και συμβιβασμένη.

☑️Για τις ακροδεξιές πολιτικές στην Ευρώπη:Υπάρχει γενικότερη επίθεση της δεξιάς και της ακραίας δεξιάς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, σε ότι αφορά μισθούς και εργατικά δικαιώματα. Στην Αυστρία, ήδη η δεξιά και η ακροδεξιά συναποφάσισαν κατάργηση του 8ώρου, πράγμα που τώρα έρχεται σαν πρόταση και στην ΕΕ.

 


Κοινοποίηση