Κοινοποίηση

Το πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες μετά την απόφαση – δικαίωση για τον αντιφασιστικό αγώνα και τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, μετέφερε στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά ο Κώστας Αρβανίτης. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μίλησε για δικαίωση και χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ιστορική όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρώπη.

 

«Στην ευρωομάδα μας, τη GUE/NGL το κλίμα είναι πανηγυρικό. Η σημερινή απόφαση αποτελεί μεγάλη νίκη σε μία από τις μεγαλύτερες δίκες τέτοιου τύπου μετά τη Νυρεμβέργη. Είναι μια ιστορική μέρα, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη». Και συνέχισε: «Οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς θέσαμε εξαρχής δημόσια των θέμα των ναζί χρυσαυγιτών. Πέρυσι είχαμε κάνει μια δράση στο Στρασβούργο, είχαμε σηκώσει πικέτες διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην παρουσία των ναζί στο Ευρωκοινοβούλιο».

 

Ο ευρωβουλευτής προανήγγειλε ενέργειες από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της GUE/NGL όσον αφορά την αποπομπή των ναζί ευρωβουλευτών, μετά την καταδίκη της ΧΑ:

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σηκώσει την ιστορία ψηλά εξαρχής και στο Ευρωκοινοβούλιο. Μετά και την δικαστική ετυμηγορία ότι η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση, ήδη η πολιτική μας ομάδα και ο επικεφαλής μας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, έχει θέσει εκ νέου το θέμα των δύο φασιστών. Το βασικό ζήτημα είναι ότι και ο ένας και ο άλλος ήταν μέλη, όχι ψηφοφόροι αλλά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Λαγός ήταν ηγετικό στέλεχος και ο Κωνσταντίνου μάρτυρας υπεράσπισης. Έχουμε ξεκινήσει ως πολιτική ομάδα ενέργειες για την καθαίρεσή τους, περιμένουμε όμως και τις τελικές αποφάσεις και ποινές».

 

Κλείνοντας, εστίασε στην πολιτική διάσταση της ενδεχόμενης παραμονής των καταδικασθέντων ευρωβουλευτών στο Ευρωκοινοβούλιο: «Από τη στιγμή που αυτή η οργάνωση χαρακτηρίζεται εγκληματική, εγώ μένω σε αυτό. Πώς γίνεται να υπάρχει μέλος της εγκληματικής οργάνωσης στο Ευρωκοινοβούλιο;»


Κοινοποίηση