Κοινοποίηση

 

Από την παρουσία μου στο Κεντρικό Δελτίο του Ionian TV, για την αστυνομική αγριότητα

 

Μερικά σημεία:

 

 

Το περιστατικό στο Κουκάκι έρχεται σε συνέχεια πολλών άλλων, πολύ βίαιων, σοβαρών και απόλυτα αντιδημοκρατικών συμβάντων, πέρα και έξω από τα όρια κάθε δημοκρατικής κοινωνίας. Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες, για ξεγυμνώματα πολιτών, ανδρών και γυναικών στη μέση του δρόμου και τόσων άλλων,  που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας.

 

Ίσως κάποτε να μπορούσαμε να μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά όχι πια. Το συμβάν αυτό εντάσσεται σε ένα πλαίσιο μιας άλλης δράσης, μιας απόλυτα ακροδεξιάς λογικής και πολιτικής, που όλο και σκληραίνει. Όχι μόνο ο υπουργός Προ.Πο., αλλά και το σύνολο της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός βρίσκονται έκθετοι.  Δείχνουν ότι έτσι κατανοούν την επιβολή του νόμου.

 

Μιλάμε για έναν άνθρωπο, μια οικογένεια που βρίσκεται μακριά από την κινηματική δράση. Ο Ινδαρές είναι δημοκράτης και δεν έχει απασχολήσει πολίτικά ούτε τη μία ούτε την άλλη μεριά. Όλη η διαδικασία ήταν παράνομη. Εισαγγελέας την ώρα της εισβολής δεν υπήρξε, ούτε ένταλμα. Έχουμε δικαιώματα και μπορούμε να τα υπερασπιζόμαστε. Δεν έκαναν κάτι που δε θα έκανα κι εγώ ή εσείς ή οποιοσδήποτε ξέρει τι σημαίνει «πολίτης».

 

Τις προάλλες 33 Ευρωβουλευτές, από όλες τις ευρωπαϊκές προοδευτικές ομάδες, ανάμεσα τους η επικεφαλής των Πρασίνων Σκα Κέλλερ και ο αντιπρόεδρος του Ε/Κ, Δημήτρης Παπαδημούλης. στείλαμε μια επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητώντας να μη συνεχίσουν αυτές οι έκνομες, παράνομές αντιδημοκρατικές ενέργειες. Ακόμα, έχουμε καταθέσει από κοινού με τον Στέλιο Κούλογλου ερώτηση στην Κομισιόν για το ίδιο ζήτημα, ήδη πριν από την υπόθεση του Ινδαρέ, με αφορμή τα συνεχόμενα (συχνά ακραία σεξιστικά) κρούσματα  αστυνομικής βαρβαρότητας. Είχε ήδη προκληθεί ανησυχία για το πως ακριβώς ο υπουργός και ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνονται την έννοια της νομιμότητας.

 

Τόσο οι δημοσιογράφοι, όσο και οποιοσδήποτε έχει δημόσιο λόγο οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του κάθε πολίτη, ειδικά αν αυτός ή αυτή βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. Από τη στιγμή που ένας πολίτης κρατείται ή είναι προσαχθείς πρέπει να χαίρει απόλυτου σεβασμού των δικαιωμάτων του, σύμφωνα με τον νόμο. Δεν μπορεί η αστυνομία να ξυλοκοπεί και να στέλνει ανθρώπους στο νοσοκομείο. Είναι απαράδεκτο.

 

Αυτές οι πρακτικές είναι ακροδεξιές. Όποιος αποδέχεται την ακροδεξιά ατζέντα, δυστυχώς δεν είναι άσχετος, ούτε άμοιρος ευθυνών. Με συγχωρείτε, αλλά είναι κατ’ ουσίαν ακροδεξιός.


Κοινοποίηση