Κοινοποίηση

Στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία – GUE/NGL Κώστας Αρβανίτης.

 

Δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ:

 

Τα κυριότερα σημεία:

 

Αναφερόμενος στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων στην εποχή της κοινωνικής απομόνωσης, ο Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα προβλήματα των εποχιακά εργαζομένων στον τομέα του πολιτισμού, σημειώνοντας πως «Το ζήτημα δεν αφορά μονάχα, λ.χ., τους μουσικούς, αλλά και όσους εργάζονται γύρω από αυτούς: μακιγιέρ, ηχολήπτες φωτιστές. Όλοι αυτοί, που δεν καταγράφονται ως άνεργοι γιατί δεν πρόλαβαν να πιάσουν δουλειά, δεν λογίζονται στους δικαιούχους του επιδόματος στήριξης. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ήδη άνθρωποι που δυσκολεύονται για τα απολύτως απαραίτητα. Αυτοί πώς θα ζήσουν;»

 

Για την ευρύτερη πολιτική της κυβέρνησης στα εργασιακά σχολίασε πως «Η πολιτική του κ. Βρούτση είναι καθαρά ταξική, μεροληπτική, και αυτό έχει φανεί από τη στιγμή που ανέλαβε ξανά το Υπουργείο Εργασίας. Αυτά όμως θα τα δούμε μετά το τέλος της πανδημίας. Τότε θα δούμε τις αντιδράσεις των εργαζομένων, των σωματείων και της ίδια της πολιτικής σκηνής»

 

Τέλος, αναφερόμενος στα πρόσφατα τρομολαγνικά δημοσιεύματα που επιχείρησαν να συνδέσουν το προσφυγικό με τον κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης του ιού στην χώρα μας, ο ευρωβουλευτής και μέλος της αρμόδιας για τα ανθρώπινα δικαιώματα Επιτροπής στο Ε/Κ, εξέφρασε αγανάκτηση για τον τρόπο που πολιτεύεται η κυβέρνηση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Συγκεκριμένα αναρωτήθηκε, «Πώς είναι δυνατόν να διαρρέει το ΓΕΕΘΑ πληροφορίες στον Τύπο και να έρχεται μετά η κυβέρνηση να επιβεβαιώσει την ίδια της τη διαρροή, ότι υπάρχει περίπτωση να έρθουν πρόσφυγες-φορείς του ιού από την Τουρκία; Το κράτος δεν έχει υπηρεσίες, δεν έχει διπλωματικό σώμα; Πόσες άλλες όψεις της εθνικής ασφάλειας εξαρτώνται από τα φιλικά στην κυβέρνηση ΜΜΕ; Πολιτική με δημοσιεύματα θα κάνουμε; Πρόκειται για εμπορία φόβου», για να καταλήξει πως «Καλλιεργούν τον φόβο και αυτό εμάς μας βρίσκει αντίθετους. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και ο κόσμος αλλάζει. Δεν είναι ώρα για ανευθυνότητα και επιπολαιότητα».


Κοινοποίηση