Κοινοποίηση

Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο κατασκευής λεωφορείων Solaris Bus and Coach στην Πολωνία (τα οποία από το 2008 βρίσκονται και στον στόλο των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα) οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία από τις 24 Ιανουαρίου, δηλώνουν Ευρωβουλευτές της Αριστεράς (The Left).

Οι εργάτες απεργούν απαιτώντας δικαιότερους, αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, και τα αιτήματά τους έχουν βρει στήριξη στην πολωνική κοινωνία, σε συνδικαλιστικούς φορείς, και στο Πολωνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η επιστολή των ευρωβουλευτών δινει στους απεργούς εργάτες ένα ακόμη όπλο στον αγώνα τους ενάντια σε μια άτεγκτη εργοδοσία και στις εξευτελιστικά μικρές προτεινόμενες αυξήσεις μισθών με τις οποίες έχει ως τώρα προσπαθήσει να βάλει τέλος στην απεργία.

 

Ολόκληρη η επιστολή των Ευρωβουλευτών της Αριστεράς:

Αγαπητέ κ. Jasiński,
Αγαπητέ Wojciech,
Ως Ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχουμε ενημερωθεί για την εντυπωσιακή απεργία των εργατών στο εργοστάσιο της Solaris στο Bolechowo. Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στον αγώνα σας για μεγαλύτερους, δικαιότερους μισθούς.
Η απεργία και η μαζική σας κινητοποίηση στη Solaris αποτελεί παράδειγμα και έμπνευση για τους εργάτες πανευρωπαϊκά.
Σε ολόκληρη την Ευρώπη, η άνοδος των τιμών στην ενέργεια, ο πληθωρισμός και το αυξανόμενο κόστος ζωής, πλήττουν έντονα τους εργάτες. Εταιρείες όπως η Solaris σημειώνουν πρωτοφανή κέρδη για τα οποία τα ανώτερα στελέχη αμείβουν εαυτούς πλουσιοπάροχα, ενώ οι εργάτες δεν λαμβάνουν τους μισθούς που αξίζουν.
Τον πλούτο τον δημιουργούν οι εργάτες. Η άρνηση μιας αξιοπρεπούς αύξησης σε εργάτες με τη δική σας εμπειρία είναι σκανδαλώδης. Στον αγώνα σας για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας που αξίζετε, στεκόμαστε στο πλευρό σας.

Αλληλέγγυα,
Marc Botenga
Özlem Demirel
Nikolaj Villumsen
Sandra Pereira
Leïla Chaibi
José Gusmão
Kostantinos Arvanitis
María Eugenia Rodríguez Palop


Κοινοποίηση