Κοινοποίηση

Στο ENA Channel και την εκπομπή «Παρά 5» φιλοξενήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης, όπου είχε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον παρουσιαστή, Σπύρο Λάτσα.

Για την κατάσταση στις προσφυγικές δομές, ο ευρωβουλευτής τόνισε την ανάγκη αποσυμφόρησης των δομών και λήψης μέτρων προστασίας του πληθυσμού. «Οι διαδικασίες εμβολιασμού των προσφύγων ξεκίνησαν τον Μάρτιο. Από τον Ιούνιο τί έκανε η κυβέρνηση για τη στοιχειώδη περίθαλψη των προσφύγων;», σχολίασε, συμπληρώνοντας πως «Τα μέτρα περιορισμού αλλά και τα μέτρα προστασίας πρέπει να ισχύουν και για τους Έλληνες πολίτες και για τους πρόσφυγες. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ασφαλείς».

Ζήτησε ακόμη σωστή ενημέρωση από τους αρμόδιους: «Δε γίνεται να μαθαίνουμε πρώτα από την Επιτροπή LIBE και την Επίτροπο Γιόχανσον για τα κρούσματα στη Ριτσώνα, και ύστερα από την κυβέρνηση».

Αναφορικά με τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση: «Πολλά είναι σε θετική κατεύθυνση. Το “Μένουμε Σπίτι” είναι απολύτως σωστό, όπως και το κλείσιμο των δημόσιων χώρων και η ακύρωση των καρναβαλιών. Όμως έπρεπε να γίνουν ταυτόχρονα και συνολικά. Όχι ένα βήμα μπρός, δυο βήματα πίσω, όπως έγινε με τα γήπεδα και τις εκκλησίες – για το κλείσιμο των τελευταίων ο ΣΥΡΙΖΑ λοιδορήθηκε και ακούστηκαν μάλιστα βαριές κατηγορίες και χαρακτηρισμοί».

Και συμπλήρωσε: «Μένουμε σπίτι – Κρατάμε αποστάσεις – Είμαστε προσεκτικοί. Η πλειοψηφία των Ελλήνων απέδειξαν ότι είναι πολίτες και όχι ιδιώτες. Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αντέδρασαν υπεύθυνα στην υγειονομική κρίση».

Ο ευρωβουλευτής εξέφρασε τις ανησυχίες του για την επόμενη μέρα, τονίζοντας πως δε γίνεται, από τα κεντρικά ΜΜΕ, ο απαραίτητος διάλογος για το τί θα συμβεί στον εργασιακό χώρο, την επιχειρηματικότητα και την οικονομία μετά τον κορωνοϊό. «Κάποιοι βλέπουν την κατάσταση αυτή ως ευκαιρία, και προσπαθούν να πάρουν χώρο εις βάρος των μικρομεσαίων. Οι δηλώσεις Πέτσα, που μας είπε λίγο πολύ πως τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν, σε συνδυασμό με τις ενέργειες Βρούτση, και τώρα αλλά και όταν ανέλαβε η ΝΔ την κυβέρνηση, είναι ανησυχητικές».

Για τις προσεχείς δράσεις του Ευρωκοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής, μέλος της αρμόδιας Επιτροπής για τα Εργασιακά (EMPL), έδωσε την είδηση ότι για σήμερα, Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νίκολας Σμιτ, με βασικά αιτήματα, μεταξύ άλλων τη δημιουργία χάρτας δικαιωμάτων των εργαζομένων και θέσπιση κατώτατου ευρωπαϊκού μισθού.

Δείτε το βίντεο:


Κοινοποίηση