Κοινοποίηση

Στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τρίτης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης.

Ο ευρωβουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Νέα Δημοκρατία εκμεταλλεύεται την περιορισμένη – λόγω πανδημίας – λειτουργία της Βουλής για να περάσει καταστροφικά και οπισθοδρομικά νομοσχέδια με ελάχιστη διαβούλευση, αποκλείοντας οργανώσεις από τον διάλογο. «Από τις ΠΝΠ που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας μέχρι ολόκληρα νομοσχέδια υπάρχει μεγάλη απόσταση».

Σχετικά με το πολύ σοβαρό ζήτημα της στήριξης των εργαζομένων του Πολιτισμού, ο Κώστας Αρβανίτης μίλησε και για την υποχρέωση των ΜΜΕ να πληρώσουν τα πνευματικά δικαιώματα στους καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα, εξέφρασε την άποψη πως από τη στιγμή που τους δόθηκαν τόσα εκατομμύρια, το ελάχιστο που μπορούσαν να κάνουν τα κανάλια ήταν να χρησιμοποιήσουν μέρος του ποσού για να πληρώσουν στους καλλιτέχνες τα πνευματικά δικαιώματα. «Δεν έχουν πληρώσει ούτε ευρώ στους καλλιτέχνες. Είναι χρωστούμενα. Χρήματα του ελληνικού λαού δόθηκαν στα κανάλια. Ε, αυτά με τη σειρά τους έπρεπε να δώσουν στους καλλιτέχνες αυτά που τους χρωστάνε».

Στη συνέχεια γνωστοποίησε τις σοβαρές ενστάσεις της Αρμόδιας Επιτρόπου Ίλβα Γιοχάνσον για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση. «Όταν τη ρωτήσαμε για τα μυστικά κονδύλια, απάντησε ότι δεν έχει λάβει γνώση. Εμείς καταθέσαμε σχετική ερώτηση την οποία συνυπογράφει και ο Επικεφαλής της Επιτροπής LIBE. Το θέμα είναι σοβαρό, δεν είμαστε μόνοι».

Ο ευρωβουλευτής άσκησε ακόμη δριμεία κριτική στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας: «Πρόκειται για ακραία δεξιά πολιτική. Υπάρχει ζήτημα όσον αφορά σε Δικαιώματα, Εργασιακά, Τύπο, Δημοκρατία. Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την προσπάθεια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μείναμε σπίτι. Ο κόσμος έμεινε σπίτι αλλά η κυβέρνηση δεν βελτίωσε τις συνθήκες για την επόμενη ημέρα. Φρόντισε να στηρίξει τα μεγάλα συμφέροντα. Όχι τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όχι τους εργαζόμενους που χάνουν 25% του μισθού τους και μεγάλο μέρος των δικαιωμάτων τους».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δε φοβάται τις εκλογές, γιατί η Δημοκρατία δε φοβάται τις εκλογές», τόνισε κλείνοντας ο Κ. Αρβανίτης.

Παρακολουθήστε εδώ ολόκληρη τη συζήτηση:

 


Κοινοποίηση