Κοινοποίηση

Ο Κώστας Αρβανίτης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη, παραχώρησε συνέντευξη στο κανάλι ATLAS TV, όπου μίλησε για τους λόγους της επίσκεψής του. Ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL δήλωσε πως σκοπός της περιοδείας του είναι η επίσκεψη σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και η επαφή με φορείς αλληλεγγύης, όπως ο σύλλογος εθελοντών ALBATROS, ώστε να ενημερωθεί για το έργο τους και να δηλώσει τη στήριξή του. Επιπλέον, η ενημέρωση για το καυτό ζήτημα των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου και η συζήτηση με την Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ώστε να φροντίσει η φωνή τους να ακουστεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

 

Για την επίσκεψή του, μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Βαγιοχώρι του Δήμου Βόλβης, προκειμένου να διαπιστώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φιλοξενούμενοι, εργαζόμενοι στη δομή και κάτοικοι της περιοχής:

«Πρόκειται για απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης, που αφήνει μικρά παιδιά ανεμβολίαστα και χωρίς γιατρούς. Μόνο στη δομή Βαγιοχωρίου, 170 από τα 400 παιδιά είναι ανεμβολίαστα. Πολίτες από τον σύλλογο εθελοντών ALBATROS – που κάνουν εξαιρετική δουλειά προσφέροντας βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται στην περιοχή – εξασφάλισαν μικρό αριθμό εμβολίων, ώστε τα παιδιά που πάνε σχολείο να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να φοιτούν. Η τιμωρητική πολιτική της θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μικρών παιδιών».

Αναφορικά με την άρνηση της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας να παραχωρήσει άδεια εισόδου στη δομή που σημειώθηκαν οι αυτοκτονίες των προσφύγων:

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να απλώσει ενα πέπλο σιωπής γύρω απο το θέμα, προβάλλοντας γραφειοκρατικά κωλύματα».

 

Αναφορικά με τις αρχαιότητες στη Βενιζέλου και την απόφαση του ΚΑΣ, ο κ. Αρβανίτης τάχθηκε υπέρ της παραμονής τους χαρακτηρίζοντας την απόφαση απαράδεκτη.

«Οι έξι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκδώσαμε αμέσως ανακοίνωση, όταν οι πολίτες και η επιστημονική κοινότητα της Θεσσαλονίκης αντέδρασαν, δικαίως, στην κυβερνητική απόφαση απόσπασης των αρχαίων από τον χώρο».

Δείτε το βίντεο:

 


Κοινοποίηση