Κοινοποίηση

Η ενιαία στάση της GUE/NGL για τον Μαργαρίτη Σχοινά ήταν η αποχή.

Με αφορμή ψευδή δημοσιεύματα σε σχέση με την υποψηφιότητα του Μαργαρίτη Σχοινά ως Αντιπροέδρου της Κομισιόν, η Ευρωομάδα GUE/NGL δηλώνει και πάλι κατηγορηματικά ότι ψήφισε ενιαία αποχή.

Συγκεκριμένα, μετά από την ακρόαση του κυρίου Σχοινά, στην οποία κυριάρχησε το ζήτημα του τι είναι ο «Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής», συναντήθηκαν οι συντονιστές των αρμοδίων Επιτροπών Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) & Πολιτισμού (CULT).

Η συλλογική θέση των συντονιστών, Κώστα Αρβανίτη και Νιγιαζί Κιζίλγιουρέκ, η οποία ήταν σε πλήρη συμφωνία και διαρκή επικοινωνία με την ηγεσία της Ευρωομάδας της Αριστεράς, ήταν ότι δεν είναι δυνατόν να στηριχθεί η υποψηφιότητα του κυρίου Σχοινά, καθώς υπήρχε απόλυτη διαφωνία με τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του. Η ίδια αυτή άποψη έβρισκε σε μεγάλο βαθμό σύμφωνους τους συντονιστές όλων σχεδόν των δημοκρατικών Ευρωομάδων (Σοσιαλιστές, Φιλελεύθερους και Πράσινους).

Αντίθετα με τα Fake News που κυκλοφορούν, η θέση του Νιγιαζί Κιζίλγιουρεκ ήταν επίσης αποχή. Άλλωστε επί της διαδικασίας, δεν ψηφίζει κάθε ευρωβουλευτής ξεχωριστά, αλλά κάθε Ευρωομάδα ενιαία. Όλες οι ενέργειες της GUE/NGL αποφασίζονταν με απόλυτη συμφωνία.

Μάλιστα οι ευρωβουλευτές της GUE/NGL είχαν αποφασίσει να μην καταψηφίσουν τον κο Σχοινά, ακριβώς για να μην ταυτιστούν με την ακροδεξιά, η οποία τον καταψήφισε ενώ συμφωνούσε μόνο με τον τίτλο του!
Δεν υπήρξε επομένως καμία συμμαχία με την ακροδεξιά όπως γράφτηκε – το ακριβώς αντίθετο μάλιστα!

Ίσως θα ήταν φρόνιμο, δημοσιογράφοι που βγάζουν ανακοινώσεις σχετικές με κλειστές συνεδριάσεις – όπου δεν επιτρέπεται κανένας συνάδελφός τους να είναι παρών – να φροντίζουν να διασταυρώνουν την είδηση για να μην πέφτουν στην παγίδα της παραπληροφόρησης και της ελλιπούς ενημέρωσης. Εκτίθενται…

Όσον αφορά, τέλος, τους λόγους που η GUE NGL δεν υπερψήφισε τον κύριο Μαργαρίτη Σχοινά και επέλεξε την αποχή, παραθέτουμε την ανακοίνωσή μας, η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (4/10), δηλαδή ΠΡΙΝ από τα ψευδή και ανυπόγραφα σημερινά δημοσιεύματα:

https://www.guengl.eu/day-4-commission-hearings/

Και στα ελληνικά:

Η θέση της GUE/NGL για την υποψηφιότητα του Μαργαρίτη Σχοινά για την αντιπροεδρία της Κομισιόν

GUE/NGL


Κοινοποίηση