Κοινοποίηση

Ορισμένα σημεία από τη σημερινή μου τηλεοπτική παρουσία στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, με τον Γιώργο Παπαδάκη:

  • Για την «επανεμφάνιση» του Κώστα Καραμανλή: Υπάρχουν στη ΝΔ διαφορετικές τάσεις και απόψεις στα νέα δεδομένα, για ζητήματα όπως η συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Καραμανλής προσπαθεί να θέσει και αυτός το ιδεολογικό του πλαίσιο πάνω στα δεδομένα.

 

  • Για τη στάση της ΝΔ στην ψηφοφορία για την ενταξιακή πορεία της Β. Μακεδονίας: Στην ψηφοφορία, εκτός της κ. Σπυράκη, κάποιοι έτρεξαν να προλάβουν το αεροπλάνο. Ήταν μια ιστορική στιγμή για ολόκληρη την περιοχή και επέλεξαν να φύγουν. Υπήρξαν και κάποια μπερδέματα σχετικά, όπως με το tweet του κ. Κυμπουρόπουλου, που λίγο μετά κατέβηκε.

 

  • Για το μέλλον της συμφωνίας των Πρεσπών: Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώθηκε για την τομή που τόλμησε. Το ζήτημα όμως εξελίσσεται σε ιδιαίτερα σύνθετο. Δεν πρέπει να αποσυνδέουμε το ευρύτερο σκηνικό από τις εξελίξεις στη Βαλκανική: οι εξελίξεις στη Συρία, το παιχνίδι Πούτιν-Τραμπ πάνω στην πλάτη των Κούρδων, που θα γεννήσει πόνο, πίκρα και πρόσφυγες, ο ρόλος του Ερντογάν, που αναδείχθηκε ξανά σε εργολάβο στην περιοχή, θα επηρεάσουν σοβαρά και την δική μας περιοχή.

 

  • Υπάρχει απόλυτη κατάρρευση της κυβερνητικής πολιτικής στο προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα. Τις προάλλες ήμουν στη Μόρια. Ασκούσα και εγώ ο ίδιος κριτική όταν ο πληθυσμός ήταν 5.000, λέγοντας ότι δεν μπορεί η δομή να τον υποστηρίξει. Πλέον, ο πληθυσμός, μέσα σε 3 μήνες πήγε από 5.000 στις 14.000, 1500 ασυνόδευτα παιδιά και μια εκρηκτική κατάσταση στο νησί, οι άνθρωποι του οποίου έχουν προσφέρει πολλά. Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην έλλειψη συντονισμού από την κατάργηση του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 

  • Όσον αφορά στη διαχείρηση του προσφυγικού, ορθώς σήμερα η ΝΔ αναγνωρίζει ότι υπάρχουν γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά παιχνίδια στην περιοχή. Ακόμα και μια πολιτική αποτροπής, δεν πρόκειται να σταματήσει τις ροές, γιατί τα αίτιά τους είναι άλλα.

 

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας έχουν πολλά να προσφέρουν στην πολιτική. Άλλοι έβαλαν τη χώρα στη μνημόνια και την οικονομική κρίση. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης του την έβγαλαν. Η ΝΔ έγινε κυβέρνηση σε σχετικά καθαρό περιβάλλον, αλλά δυστυχώς τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση των deals και των εξυπηρετήσεων, όπως φάνηκε με το λεγόμενο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

 

  • Για το ΚΕΘΕΑ: Το διαλύουν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτή ήταν η έγνοια τους; Ο οργανισμός-κόσμημα; Για μένα το ΚΕΘΕΑ είναι πάνω από όλα. Έχει αναστήσει ανθρώπους. Είναι αδιανόητο αυτό που κάνουν. Παρακαλώ τον πρωθυπουργό, σαν πατέρας, να μην ακολουθήσει εγωιστική στάση. Κάνει λάθος και πρέπει να ανακαλέσει.

 

  • Η ΝΔ μιλάει για την φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όμως τα μεσαία στρώματα κερδίζουν μόλις 12 ευρώ τον χρόνο, ενώ κυρίως οφελούνται τα μεγάλα εισοδήματα. Αυτή είναι μια απόλυτα ταξική πολιτική, και δεν είναι για τους πολλούς.

 


Κοινοποίηση