Κοινοποίηση

Στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη φιλοξενήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL Κώστας Αρβανίτης.

Λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η πρόταση της Κομισιόν για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης, ο Κώστας Αρβανίτης κάλεσε την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, να στηρίξει το αίτημα της ευρωομάδας της Αριστεράς για μετεγκατάσταση των προσφύγων στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, προασπίζοντας έτσι τα ελληνικά συμφέροντα: «Καλώ την κυρία Ασημακοπούλου να στηρίξει το αίτημα για μετεγκατάσταση προσφύγων της Ελλάδας στην Ευρώπη. Η κυρία Ασημακοπούλου δεν υπέγραψε την επιστολή των 169 ευρωβουλευτών που το ζητούν, όπως και κανένας από τη ΝΔ. Μπορεί να μην την είδε» τόνισε, και θύμισε για άλλη μια φορά πως «η Ελλάδα ακόμη δεν έχει υποβάλει επίσημο αίτημα για μετεγκαταστάσεις προσφύγων» ενώ έθεσε ως βασική παράμετρο για το μεταναστευτικό σύμφωνο που παρουσιάζεται σήμερα, να μην γίνει η Ελλάδα φυλακή ψυχών.

Για τις καταλήψεις των μαθητών, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανέδειξε τα αιτήματα των καταλήψεων, που δεν σχετίζονται με την άρνηση των μαθητών να φορέσουν μάρκα αλλά με τις γενικότερες συνθήκες και την προστασία τους: «Το μαθητικό κίνημα σε βασικές γραμμές δεν διαμαρτύρεται ως αρνητές της μάσκας, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο, απαράδεκτο, αντιεπιστημονικό και βάζει σε κίνδυνο την κοινότητα. Διαμαρτύρεται για τον τρόπο και τα μέτρα προστασίας».

Για τη διαχείριση των ακραίων καιρικών φαινομένων, ο ευρωβουλευτής κατηγόρησε καταρχήν την κυβέρνηση για διγλωσσία: «Η χώρα αυτή είναι πολύ άτυχη, και οι πολίτες είναι πολύ άτυχοι όπως φαίνεται, γιατί όταν τα πράγματα “πήγαιναν καλά” και “δεν είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα” είχαμε μια άχρηστη κυβέρνηση, δηλαδή αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που “έχουμε επιτελικό κράτος και όλα τα διαχειρίζεται σωστά”, είμαστε άτυχοι και όλα πήγανε στραβά. Τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρώτο διάγγελμά του έλεγε πως επιτέλους γίναμε κράτος στο πρώτο τετράμηνο, δυστυχώς στον πρώτο χρόνο φάνηκε ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι».

Παράλληλα, κατηγόρησε το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης για σημαντικές καθυστερήσεις: «Στην Εύβοια και στην πραγματικά δύσκολη κατάσταση με τον Ιανό η καθυστέρηση παροχής βοήθειας δε συνάδει με το επιτελικό κράτος. Είναι δυνατόν να γίνεται επιχείρηση διάσωσης μετά από 3 μέρες, το επιτελικό κράτος έκανε 3 μέρες να στείλει ελικόπτερο; Οι άνθρωποι να είναι χωρίς ρεύμα και νερό; Ο πρωθυπουργός να πηγαίνει στις πληγείσες περιοχές μετά από 4 ημέρες; Υποτίθεται ότι έφτιαξε επιτελικό κράτος».

Κλείνοντας, ο Κώστας Αρβανίτης έδωσε ένα σαφές μήνυμα σε ό,τι αφορά τη χρήση της μάσκας: «Μάσκα πάντα. Αντισηπτικό πάντα. Είναι θέμα προστασίας των ανθρώπων και της κοινωνίας. Όσοι εκφράζουν διαφορετικό μήνυμα είναι απέναντι στην κοινωνία και σε αυτή τη μάχη δεν χωράνε χωρατά και πλάκα».

Το βίντεο:


Κοινοποίηση