Κοινοποίηση

«Ο λαός και η αριστερά δε συγκρούστηκε το ‘40 και το ‘45 μόνο με τους ναζί. Χτυπήθηκε και με τους συνεργάτες τους. Και στην προκειμένη περίπτωση βλέπουμε την εγκληματική οργάνωση και όλους τους συνεργάτες που αποδέχονται το αφήγημα να ποιούν την νήσσαν. Και το 40, δεν ήταν όλοι στο βουνό. Κάποιοι στην Κοκκινιά φορούσανε κουκούλες. Κάποιοι είχανε κυβερνήτη τον Ράλλη. Υπήρχαν και συνεργάτες των ναζί», τόνισε ο Κώστας Αρβανίτης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχε στο πολιτικό πάνελ της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του σταθμού ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ με τον Γιώργο Παπαδάκη, όπου επανέλαβε την ξεκάθαρη θέση πως το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να αποβάλει από τις τάξεις του και τους δύο εκλεγμένους με το ψηφοδέλτιο της εγκληματικής οργάνωσης, στηλίτευσε την απόπειρα καπηλείας της ετυμηγορίας για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από τη ΝΔ, την επιχειρούμενη σπέκουλα για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, τη στάση ανοχής που είχαν κρατήσει στο παρελθόν κορυφαία στελέχη της Δεξιάς, ενώ σχολίασε και νεότερες δηλώσεις Κοντονή στην ίδια εκπομπή, που είχαν προηγηθεί.

«Πρέπει να κάνουμε έναν σαφή διαχωρισμό. Άλλο ακραία δεξιά και άλλο ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Το αίτημά μας και στο Ευρωκοινοβούλιο είναι να αφαιρεθούν οι έδρες τους, όχι να φύγουν οι δύο και να έρθουν δύο άλλοι», ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά.

Για τη σπέκουλα γύρω από τον νέο Ποινικό Κώδικα: «Σε ό,τι αφορά τον Ποινικό Κώδικα, αν και δεν είμαι νομικός, θέλω να θυμίσω πως ο Ποινικός Κώδικας ήταν σε ένα άρθρο και ένα νόμο. Εδώ και πολλά χρόνια με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων αξιόλογων ανθρώπων κατατέθηκε ένας νέος Ποινικός Κώδικας για να αντικαταστήσει τον προηγούμενο που ήταν απαρχαιωμένος. Επί του συγκεκριμένου θα μπορούσε το κοινοβουλευτικό σύστημα να προβεί σε αλλαγές. Αν η ΝΔ έκρινε ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει θα μπορούσε να το αλλάξει στους 15 μήνες διακυβέρνησης. Όμως, όταν ακούω τους συνηγόρους της οικογένειας Φύσσα, και της πολιτικής αγωγής όπως τον κύριο Καμπαγιάννη, που λένε ότι ο Ποινικός Κώδικας δεν θα φέρει διαφορές ή αλλαγή στη διαδικασία των ποινών, νομίζω ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Ας περιμένουμε το δικαστήριο να αποφασίσει. Η την πιστεύουμε τη δικαιοσύνη ή δεν την πιστεύουμε».

Απαντώντας στο κυβερνητικό επιχείρημα ότι «η δίκη ξεκίνησε με Σαμαρά και τελείωσε με Μητσοτάκη», ο ευρωβουλευτής έκανε λόγο για απόλυτη, καθεστωτική αντίληψη: «Αυτό συνιστά την απόλυτη καθεστωτική αντίληψη ενός κόμματος. Αν η δικαιοσύνη με εντολή κόμματος εξουσίας ανοίγει και κλείνει υποθέσεις, η δημοκρατία πάει στον τοίχο. Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη στην Ελλάδα και οι διαδικασίες έγιναν ορθώς. Είτε ο Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός είτε ο Τσίπρας, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο γιατί η δικαιοσύνη δρα ανεξάρτητα. Άρα αυτό που λέτε είναι fake news», τόνισε απευθυνόμενος στο Μακάριο Λαζαρίδη, επίσης φιλοξενούμενο στην εκπομπή.

Κατηγορηματικός ήταν και στην απόπειρα του Βουλευτή της ΝΔ να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή μιλώντας για «κοινή παρουσία σε πλατείες», θυμίζοντας παράλληλα δηλώσεις στελεχών της ΝΔ που «έδιναν αβάντα» στην εγκληματική οργάνωση: «Η προσπάθεια να μπερδέψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά με τους φασίστες είναι ανιστόρητη. Να σας πω ότι δεν ήταν μόνο οι δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου. Σας θυμίζω τη δήλωση Μητσοτάκη στο Politico το 2017, που έλεγε πως με τη ΧΑ δεν υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα, και η τρομοκρατία και η βία προέρχεται από την Αριστερά. Τη θεωρία των δύο ακρών, το πολιτικό αφήγημα που η δεξιά παίζει και σήμερα λέγοντας το ψευδές ότι μαζί στις συγκεντρώσεις ήταν η Αριστερά και η ΧΑ. Ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο».

 Για το πρωτοσέλιδο της Αυγής, που έγινε αντικείμενο σκόπιμης παρανόησης από την κυβέρνηση και μερίδα των συστημικών μέσων:

«Ο λαός και η αριστερά δε συγκρούστηκε το 40 και το 45 μόνο με τους ναζί. Χτυπήθηκε και με τους συνεργάτες τους. Και στην προκειμένη περίπτωση βλέπουμε την εγκληματική οργάνωση και όλους τους συνεργάτες που αποδέχονται το αφήγημα να ποιούν την νήσσαν. Ποιον κοροϊδεύουν; Το πρωτοσέλιδο ήταν εξαίρετο και εκφράζει μια συγκεκριμένη πολιτική θέση. Δεν εννοούσε φυσικά ότι πρέπει να οδηγηθούν στο εδώλιο Μητσοτάκης και Σαμαράς. Αλλά ότι η θεωρία των δυο ακρών ουσιαστικά βοηθούσε τις απόψεις αυτές. Και συμβαίνει και σήμερα αυτό. Και το 40, δεν ήταν όλοι στο βουνό. Κάποιοι στην Κοκκινιά φορούσανε κουκούλες. Κάποιοι είχανε κυβερνήτη τον Ράλλη. Υπήρχαν και συνεργάτες των ναζί, πώς να το κάνουμε».

 Στην επιμονή Λαζαρίδη να ταυτίσει την «17 Νοέμβρη» με τον ΣΥΡΙΖΑ, και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης με πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τις άδειες του Κουφοντίνα, ο Κώστας Αρβανίτης ήταν σαφής:

«Από πού κι ως πού η 17 Νοέμβρη προέρχεται από την Αριστερά; Και επειδή πάλι επιμένετε σε αυτό: Τις αποφάσεις για τους κρατουμένους τις βγάζει η ελληνική δικαιοσύνη, όχι η εκάστοτε κυβέρνηση».

Εκτός των άλλων, ο ευρωβουλευτής σχολίασε το ζήτημα όσων με δηλώσεις και κοινές παρουσίες «ξέπλεναν» το ναζιστικό αυτό μόρφωμα, αυτό δηλαδή που είχε ως στόχο να αναδείξει το πρωτοσέλιδο της Αυγής:

«Εκτός από τους Χρυσαυγίτες και τους ναζί, το πρόβλημα στην Ελλάδα ήταν και με τους συνεργάτες. Στο μακεδονικό μαζί ήσασταν. Όταν λέγατε ότι τα χωριά μας έχουν καταληφθεί από λαθρομετανάστες και θα τα απελευθερώσουμε, μαζί ήσασταν. Οι ναζί θα πάνε στη φυλακή και να βγούνε και έξω από την ευρωβουλή. Ο Κοντονής έμεινε στην επικαιρότητα τρεις μέρες, δεν θα ασχοληθεί η ιστορία μαζί του. Η ιστορία όμως θα ασχοληθεί με την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Και αυτή οφείλουμε να την προστατέψουμε και να την κάνουμε κτήμα του ελληνικού λαού, του δημοκράτη ελληνικού λαού. Γιατί και άλλοι στήριζαν και ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή και τώρα κάνουν πως δεν κατάλαβαν. Το πρόβλημα του ναζισμού δεν είναι καινούριο στην Ελλάδα».

 Και συνέχισε, διερωτώμενος αν σε αντίστοιχες περιπτώσεις υπήρξαν τέτοια αντανακλαστικά για πρωτοσέλιδα κατάπτυστα και προσβλητικά για τον Φύσσα και την οικογένειά του:

«Στο κομμάτι του πρωτοσέλιδου, είχαμε τα ίδια αντανακλαστικά σε αντίστοιχες περιπτώσεις, όπως το πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος που έθιγε τον δολοφονημένο και την οικογένειά του; Το πρωτοσέλιδο της Αυγής είναι ένα πολιτικό πρωτοσέλιδο, που δε λέω να μη σχολιαστεί, άλλωστε δουλειά ενός πρωτοσέλιδου είναι να ξεκινήσει τη συζήτηση. Όμως το σύστημα αποφάσισε να το αναδείξει σε μείζον θέμα».

Τέλος, ερωτηθείς για τις νεότερες δηλώσεις Κοντονή στην ίδια εκπομπή λίγη ώρα πριν, επανέλαβε την εκτίμησή του πως οι κινήσεις του πρώην Υπουργού είναι στα όρια της προβοκάτσιας: «Το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης είναι ότι άλλαξε την ατζέντα χωρίς να υπάρχει λόγος. Η ατζέντα βγαίνει δυναμικά με την απόφαση, την ιστορική απόφαση της καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης που λέγεται Χρυσή Αυγή», σημείωσε.


Κοινοποίηση