Κοινοποίηση

Παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 και συγκεκριμένα στο πρωινό πάνελ της εκπομπής «Πρωινή Ζώνη» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθηνού, πραγματοποίησε ο Κώστας Αρβανίτης.

 

Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

 

Είμαστε κι εμείς εδώ, οι οποίοι δεν μπήκαμε σε στρατόπεδο, δε θα μπούμε σε ομάδα και αρνούμαστε να είμαστε σε ένα κόμμα ομαδάρχες, ούτε καν τάσεις.

Είμαστε κι εμείς εδώ, που είμαστε ψηφοφόροι, φίλοι της Αριστεράς, στελέχη της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Και πρέπει να σεβαστούν, άπαντες εμάς και τον κόσμο που έχει ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, γιατί θέλει να είναι ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Δε θέλει να είναι ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΚΚΕ, ούτε Μερα25, ούτε ΝΔ.

Εμείς είμαστε οι πολλοί, απλώς δε θα μπούμε στη λογική νέας ομάδας, νέας τάσης. Συνεχίζουμε την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα. Θεωρούμε ότι είμασταν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας με τα λάθη και τις παραλείψεις. Έχουμε δρόμο και η ιστορία θα μας κρίνει όλους με αυστηρότητα.

 

Δεν χαρίζω τίποτε και σε κανέναν από την πολιτική διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαδρομή όλη ήταν έντιμη, σοβαρή με αριστερό πρόσημο σε μια πολύ μεγάλη και δύσκολη στιγμή.

Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και ο καθένας πρέπει να αιτιολογήσει τι θα άλλαζε στην κρίση που είχαμε την χώρα σε χρεωκοπία και στο πως διαχειρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον Τσίπρα αυτήν την πολύ δύσκολη για την πατρίδα διαδρομή.

 

Νομίζω ότι τα πράγματα έγιναν απόλυτα σωστά και τα 37 δις ήταν λεφτά του ελληνικού λαού που έπρεπε να υπάρχουν για να μπορεί η χώρα να βγει το ‘18 από το μνημόνιο.

Δε θα με βρει σύμφωνο η άποψη που ακούστηκε.

Υπήρχαν άλλα ζητήματα που μπορούσαμε να προχωρήσουμε και δεν το κάναμε και εδώ φυσικά αναλαμβάνουμε τις ευθύνες.

 

Δεν μπαίνω στη λογική είμαι με αυτόν ή τον άλλον. Εγώ είμαι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπηρετώ μια συγκεκριμένη πολιτική, είμαι ευρωβουλευτής αυτού του κομματικού οργανισμού με αυτήν την πολιτική και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

 

Αυτό που λέω πάντα «Ραντεβού στο συνεδριο» έχει πολιτική αξία. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε όλοι και όλες στο συνέδριο. Εκεί να δούμε τι κρατάμε και τι αφήνουμε.

Εγώ από αυτά που θα κρατήσω είναι τα 37 δις μαξιλάρι, χρήματα του ελληνικού λαού που μας βοήθησαν ουσιαστικά να βγούμε από τα μνημόνια και τη χρεωκοπία που άλλοι μας είχαν βάλει.

 

Αυτό που χαρακτηρίζει τα κόμματα είναι η βιβλιοθήκη, η φυσιογνωμία και ο στρατηγικός σχεδιασμός.

Η οικονομία είναι η βάση της σύγκρουσης, αυτή που διαχωρίζει τα κόμματα.

 

Νομίζω ότι έκαναν στρατηγικό λάθος που έφυγαν οι σύντροφοι. Οι μάχες δίνονται εντός. Μόνο με νηφαλιότητα, σοβαρότητα και καλή διάθεση από όλους, λύνονται τα ζητήματα. Δεν χρειάζονται βιασύνες και εγωισμοί.

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να αφήσεις την δεξιά να αλωνίζει.

 

Οι πολιτικές διαδρομές των κομμάτων θα συνεχίζονται όσο υπάρχουν ρίζες στην ιστορία και υπηρετούν τάξεις, στρώματα και κοινωνικές ανάγκες.

Αν δεν μπορώ να υλοποιήσω το πολιτικό σχέδιο, θα πάω σπίτι μου. Δεν πηδάω απο μια βάρκα στην άλλη.

 


Κοινοποίηση