Κοινοποίηση

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη φιλοξενήθηκε ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης.

Σχολιάζοντας την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι στην κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλάτη και στήριξε την κυβερνητική πολιτική, τονίζοντας όμως πως στη δεύτερη φάση είναι λογικό να υπάρχουν αντιπαραθέσεις.

«Η χώρα πήγε καλά, οι πολίτες ήταν υπεύθυνοι. Δεν μας έκανε ανθρώπους ο κύριος Μητσοτάκης. Ήμασταν υπεύθυνοι πολίτες και πριν. Στον ΣΥΡΙΖΑ συναινέσαμε, στηρίξαμε, μείναμε σπίτι. Από κει και πέρα, στη δημοκρατία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις επειδή έχουμε διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Είναι λογικό να υπάρχουν ενστάσεις και αντιπαραθέσεις στη δεύτερη φάση. Η μονοκαλλιέργεια της απόλυτης αλήθειας είναι προβληματική για τη δημοκρατία και η ΝΔ προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι όποιος διαφωνεί ή έχει ενστάσεις είναι έξω από τον εθνικό στόχο».

Ο Κώστας Αρβανίτης εκτίμησε πως η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την επόμενη ημέρα και παρουσίασε το πρόγραμμα #ΜένουμεΌρθιοι. Οποιοσδήποτε μπορεί να το αμφισβητήσει, να διαφωνήσει με το σύνολο ή μέρος του, όμως πρόκειται για μια συγκεκριμένη πρόταση ενός κόμματος που κυβέρνησε τη χώρα για τέσσερα χρόνια και όφειλε να καταθέσει τις προτάσεις του. Η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη και αυτό το ξέρουμε όλοι, απ’ όποιο πολιτικό μετερίζι κι αν είμαστε».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Στ. Ζαχαρού για τους «συνωστισμούς στις πορείες», ο ευρωβουλευτής απάντησε πως από τη στιγμή που τηρούνται τα μέτρα προστασίας «Δεν είναι δυνατόν από τη μία να ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες και να μπορούμε να πηγαίνουμε και από την άλλη να μην μπορεί ο κόσμος να διαμαρτύρεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα».

Ο Κώστας Αρβανίτης αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στην πρόσφατη απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση που είχε καταθέσει για τα πλωτά φράγματα, τονίζοντας πως ήταν καταδικαστική για την Ελλάδα και τις πρακτικές της σε ό,τι αφορά το προσφυγικό. Μίλησε ακόμη και για το πολύ σοβαρό ζήτημα των μυστικών κονδυλίων: «Η αρμόδια Επίτροπος Γιοχάνσον δήλωσε πως δεν έχει λάβει γνώση για το θέμα και πως έχει αρκετές ενστάσεις για το νομοσχέδιο στο σύνολό του».

«Καταθέσαμε ερώτηση στην Κομισιόν για τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου», δήλωσε κλείνοντας ο ευρωβουλευτής.

 


Κοινοποίηση