Κοινοποίηση

Ορισμένα σημεία από τη συνέντευξή μου, στη Σοφία Πακαλίδου και στην ειδική εκπομπή «Ο 102FM της EΡΤ3 στη ΔΕΘ», από το χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Για την ευρωπαϊκή πολιτική: στο Ευρωκοινοβούλιο η πολιτική ασκείται σε άλλη κλίμακα, από άποψη συναίνεσης και συνεργασιών. Παραδείγματος χάριν, στο θέμα της χρηματοδότησης του Παρατηρητηρίου Ναρκωτικών, η τροπολογία που κατέθεσα μαζί με τον Πέτρο Κόκκαλη για αύξηση του κονδυλίου, εγκρίθηκε. Αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα συνεννόησης με όλες τις ευρωομάδες, ότι αξίζει η στήριξη δομών που βοηθούν τους ανθρώπους, εν μέσω κρίσης.

Αναφορικά με τον Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής: φαίνεται να υιοθετείται η ατζέντα της Λεπέν. Πρόκειται για την αντίληψη πως οι πρόσφυγες απειλούν την Ευρωπαϊκή καθαρότητα. Η αντίδρασή μου ήταν άμεση, και ακολούθησαν πολλοί ευρωβουλευτές όλων των ευρωομάδων, που δικαίως θορυβήθηκαν.

Για την κριτική στον Μαργαρίτη Σχοινά: οι κύκλοι της ΝΔ διατείνονται ότι ο κύριος Σχοινάς δεν έχει σχέση με το όνομα του χαρτοφυλακίου ούτε είναι ακροδεξιός. Φυσικά, ακροδεξιός δεν είναι, όμως όταν αποδέχεται χωρίς την παραμικρή αντίδραση έναν τέτοιο τίτλο, είναι συνυπεύθυνος.

Για το ρόλο της Αριστεράς: η αριστερά – ως καθαρά προοδευτική δύναμη- οφείλει να καθορίσει τι την ταυτοποιεί ως αριστερά στον πολιτικό χάρτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αριστερή δύναμη, πρέπει να συμβάλει στη δράση της ευρωπαϊκής αριστεράς και στην αναζήτηση συμμαχιών για την υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων.

Σε εθνικό επίπεδο: η μεγαλύτερη μάχη που θα δοθεί σε εθνικό επίπεδο είναι στον τομέα των εργασιακών. Οι αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα δημιουργήσουν νέες μορφές δράσης των εργαζομένων και των σωματείων, ενάντια και στην πολιτική αδράνειας της φιλοκυβερνητικής ΓΣΕΕ.


Κοινοποίηση