Κοινοποίηση

Ο χαιρετισμός μου στο 124ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EUROMIL σε συνεργασία με την ΠΟΜΕΝΣ, που διεξήχθη στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2021.  

 

Κύριε Πρόεδρε, έκτακτοι λόγοι με εμπόδισαν να παραβρεθώ στο συνέδριό σας.

Παρακαλώ να διαβιβάσετε σε όλους τους συμμετέχοντες τις ειλικρινείς μου ευχές για την επιτυχία των εργασιών σας.

Ιδιαίτερα για τους φιλοξενούμενους από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, ο συμβολισμό της συνεύρεσής σας στην Αθήνα, στην πόλη που δημιούργησε το δημοκρατικό πολίτευμα, δίνει την ευκαιρία να αναλογιστούμε τις αξίες για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την ισοτιμία, τις πανανθρώπινες ιδέες για τα θεμελιώδη δικαιώματα και το κράτος δικαίου,  αξίες που υμνήθηκαν στον Επιτάφιο του Περικλή το 430 π.χ, πριν 2.451 χρόνια.

Τα δικαιώματα αυτά και τις θεμελιώδεις αξίες δικαιούνται να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις. Διότι το αξιόμαχο δεν εξασφαλίζεται με την υποταγή και το φόβο. Αλλά με την αγάπη για την ελευθερία, τον σεβασμό προς όλους και τον αυτοσεβασμό. Με αλληλεγγύη για τον συνάδελφο, με αγάπη για τους πολίτες.

Ως μέλος των επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα εργασιακά – κοινωνικά δικαιώματα και το κράτος δικαίου, θα βρίσκομαι στο πλευρό σας για να ευδοκιμούν οι στόχοι που σας θωρακίζουν από οποιεσδήποτε προσβολές των εργασιακών δικαιωμάτων, της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς σας.

Το οφείλουμε στον πολιτισμό ενός ειρηνικού μέλλοντος. Έτσι ωφελείται και προοδεύει η Ανθρωπότητα. Μόνο έτσι κερδίζουμε όλοι.

Κώστας Αρβανίτης, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/The Left

 

 

Mr. President, Dear Participants,

For unforeseen reasons, I will be unable to personally attend your conference.

It is my hope that you will convey my sincere wishes for its success to all participants.

The symbolism of your meeting in Athens, the birthplace of Democracy, especially to the guests from other EU countries, gives pause to reflect the values of liberty, dignity, equality, universal ideals of fundamental rights and the rule of law, values lauded in Pericles’ Epitaph in 430 BC, 2451 years ago.

Armed Forces staff are entitled to those same rights and fundamental values. Militant fitness never stems from submission and fear; instead, it comes from love for freedom, respect for all, and respect for one’s self. It comes from solidarity for one’s colleague, from love for a country’s citizens.

As a member of the European Parliaments Committees for labour & social issues and the Rule of Law, I will stand by your side, to better further the goals that shield you from violations of your labour rights, your personality and your dignity.We owe as much to the civilization of a peaceful future. Only in this way can humanity prosper and progress. This is the way we all win.

Kostas Arvanitis, MEP, SYRIZA-PA/THE LEFT

 

 

 

Από το Δελτίου Τύπου της ΠΟΜΕΝΣ:

 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 124ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EUROMIL σε συνεργασία με την ΠΟΜΕΝΣ, που διεξήχθη στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2021.

Εκπρόσωποι των στρατιωτικών Ομοσπονδιών από όλοι την Ευρώπη συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα την πανδημίας για να παρουσιάσουν την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε χώρα και να σχεδιάσουν μία κοινή στρατηγική επίλυσης των προβλημάτων υπό την Ομπρέλα του EUROMIL.

Την Πέμπτη 21η Οκτωβρίου έλαβε χώρα η συνάντηση υποδοχής των αντιπροσωπειών των ξένων κρατών.

Με αυτή την αφορμή ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ, είχε την ευκαιρία να καλωσορίσει του Ευρωπαίους συναδέλφους και να τιμήσει με αναμνηστική πλακέτα την Πρόεδρο του Συνδέσμου Υπαξιωματικών της Κύπρου λόγω της επικείμενης αποστρατείας της. Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, μαζί με τον Αντιπρόεδρο κ. Βασίλειο Λάμπρου και τον Αντιπρόεδρο Μέριμνας Προσωπικού κ. Παναγιωτίδη Νικόλαο συζήτησαν για την Ευρωπαϊκή Οδηγία που αφορά στο ωράριο εργασίας ζητώντας από τους Κύπριους συναδέλφους το προσχέδιο νόμου και τις προτάσεις που έχουν καταθέσει αναφορικά με αυτό το ζήτημα.

Την Παρασκευή 22η Οκτωβρίου διεξήχθησαν οι επίσημες εργασίες του Συνεδρίου. Με την παρουσία τους τίμησαν και παρέθεσαν εναρκτήριες ομιλίες οι κάτωθι:

  • Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Γεώργιος Τσίπρας.
  • Ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Δρ. Κωνσταντίνος Παν. Μπαλωμένος.
  • Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννης Σμυρλής.
  • Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Εκτελεστική Επιτροπή της ETUC κ. Ιωάννης Πάϊδας.
  • Χαιρετισμό απέστειλε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE), Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) κ. Κωνσταντίνος Αρβανίτης, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν κατάφερε να παραβρεθεί στο συνέδριο.

Ιδιαίτερα σημαντικά τα μηνύματα των ομιλιών τα οποία προμηνύουν ιδιαίτερα σημαντικές εξελίξεις σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο λόγω της άριστης συνεργασίας ΠΟΜΕΝΣ, ΑΔΕΔΥ και EUROMIL.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα πάνελ συζήτησης με θέμα το Μεταναστευτικό, την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων και τη στάση της Ε.Ε. Στη συζήτηση συμμετείχε ο Δρ. Τριαντάφυλλος Καρατράντος, διεθνολόγος με ειδικότητα στην Ευρωπαϊκή Ασφάλεια, ο Πρόεδρος του EUROMIL κ. Emmanuel Jacob και εκ μέρους των Ε.Δ της Ουγγαρίας και της Ομοσπονδίας HOSZ κ. Marcell Hajdok. Τη συζήτηση συντόνισε ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΠΟΜΕΝΣ και μέλος του Δ.Σ του EUROMIL κ. Γεώργιος Ζγαρδανάς.

Η ΠΟΜΕΝΣ με την άριστη διεξαγωγή του Συνεδρίου, προωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των εν ενεργεία στρατιωτικών αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για τη χώρα μας και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται ευρωπαϊκά συνέδρια και εκδηλώσεις που αφορούν τόσο σημαντικά θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)


Κοινοποίηση