Ο Τζαβέντ Ασλάμ στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα για τη στήριξη του αιτήματός του για παροχή ασύλου από την Ελληνική Πολιτεία.
Κοινοποίηση

Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία / The Left, και μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ε/Κ, Κώστα Αρβανίτη, για την χορήγηση πολιτικού ασύλου στον Τζαβέντ Ασλάμ

Μετά από 26 χρόνια, ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η Ενότητα» Τζαβέντ Ασλάμ αναγνωρίστηκε από την Επιτροπή Ασύλου ως πολιτικός πρόσφυγας, μετά το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης και την πολύπλευρη κινητοποίηση από συλλογικότητες και πολιτικούς φορείς της Αριστεράς για ανατροπή της πρωτόβαθμης απορριπτικής απόφασης.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία πήρε άμεσα θέση υπέρ του Τζαβέντ Ασλάμ και ανέλαβε πρωτοβουλίες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την ανοιχτή επιστολή προς τις ελληνικές αρχές που υπέγραψαν ευρωβουλευτές της Αριστεράς και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ζητώντας να γίνει αποδεκτό το δίκαιο αίτημα του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας.

Πρόκειται για μεγάλη νίκη της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.


Κοινοποίηση