Κοινοποίηση

Σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο δεν έχασε η Αριστερα, δεν έχασαν οι προοδευτικές δυνάμεις, δεν κέρδισε η Δεξιά.

Σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο έχασε η Ευρώπη: η Ευρώπη της Αλληλεγγύης, η Ευρώπη των Ανοιχτών Κοινωνιών, η Ευρωπη-Γη της Ελευθερίας.

Για μόλις δύο ψήφους το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε σήμερα ψήφισμα για τη συνέχιση και την ενίσχυση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο. Των επιχειρήσεων που σώζουν την τιμή και την αξιοπρέπεια της Ευρωπης, αλλά και δεκάδες χιλιάδες ζωές κατατρεγμένων. Ξεριζωμένοι για κάθε είδους λόγο, διωγμένοι από τις εστίες τους από πολέμους, σεξουαλική εκμετάλλευση, εθνοκαθάρσεις και κάθε είδους ανθρώπινη συμφορά, για να αναζητήσουν καταφύγιο στην «πολιτισμένη» Ευρώπη.

Την Ευρωπαϊκή Δεξιά και τους ακροδεξιούς συνοδοιπόρους τους, δεν τους συγκινούν ούτε οι πάνω από 1070 θάνατοι ανθρώπων που αναζητούσαν καταφύγιο στην Ευρώπη – κι αυτοί ΜΟΝΟ στη διάρκεια του 2019! Και δεν μας προκαλεί έκπληξη η ταύτιση της Ευρωπαϊκής συντήρησης με το μαύρο ξενοφοβικό μπλοκ που ξερνά ρατσισμό και μίσος.

Τη νίκη αυτή όμως το Μαύρο Μπλοκ την πέτυχε μέ λίγη… αστερόσκονη: Η απόρριψη του ψηφίσματος δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη συμβολή των διαβόητων «Πέντε Αστεριών», του Ιταλικού Κόμματος που ξεκίνησε ως αντισυστημικό και βλέπουμε με θλίψη να εξελίσσεται σε αντιπροσφυγικό.

Τα «Πέντε Αστέρια» στην Ιταλία δεν είναι πια εταίροι του μισάνθρωπου Σαλβίνι: Ας ενημερώσει κάποιος και τους Ευρωβουλευτές τους, οτι δεν συμμετέχουν πια σε μια ξενοφοβική κυβέρνηση.


Κοινοποίηση