Κοινοποίηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις «σαρωτικές» δηλώσεις του, δείχνει τον δρόμο στα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, που ξεδιπλώνουν τις πραγματικές τους απόψεις για τον κόσμο της εργασίας και για τις σχέσεις πολιτικών και media, και μας δίνουν μία πρόγευση του τρόπου με τον οποίο σκοπεύουν να κυβερνήσουν.

Και ο τρόπος αυτός προβλέπεται δυσοίωνος, σκοτεινός, «μεσαιωνικός» θά ‘λεγε κανείς.

Όταν επιχειρηματίες του ζητούν να καθιερωθεί επταήμερη εργασία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει πως «ως άλλος οδοστρωτήρας θα σαρώσει τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την υγιή επιχειρηματικότητα».

Ξέρουμε, η επταήμερη εργασία που ευαγγελίζεται ο κύριος Μητσοτάκης – και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ισχύον συνταγματικό πλαίσιο, απειλώντας να καταργήσει βασικά κεκτημένα και δικαιώματα – θα καθιερωθεί «σε πλήρη συμφωνία με τον εργαζόμενο» και «θα απελευθερώσει τους εργαζόμενους που το επιθυμούν».

Τι κι αν είναι γνωστό τοις πάσι πως εάν ο εργοδότης ζητήσει μια τέτοια αλλαγή στη σύμβαση, ο εργαζόμενος έχει δύο μόνο επιλογές: συμμόρφωση ή απόλυση; Με «το πιστόλι στον κρόταφο», άλλωστε, λίγοι θα διαφωνήσουν…

Λίγες μέρες μετά τη συνηγορία – ουσιαστικά – του κ. Μητσοτάκη με το αίτημα των επιχειρηματιών να σταματήσουν οι «εκβιαστικοί» έλεγχοι και τα πρόστιμα από το ΣΕΠΕ, ο ιδιοκτήτης διαγνωστικού κέντρου -γιατί όλα έχουν σημασία – και πολιτευτής της ΝΔ Χίου Κώστας Τρομπούκης, επιτέθηκε λεκτικά και εκσφενδόνισε αντικείμενα εναντίον επιθεωρητή του ΣΕΠΕ, αφού πρώτα έδωσε εντολή στην υπάλληλό του, που εργαζόταν – οποία έκπληξις – αδήλωτη, να απομακρυνθεί από τον χώρο.

Να σημειώσουμε ότι στο αίτημα του Υπουργείου Εργασίας για απομάκρυνση του κ. Τρομπούκη από τα ψηφοδέλτια της, η ΝΔ δεν έχει απαντήσει. Ίσως υπάρχει η ανησυχία, μήπως από τις πολλές απομακρύνσεις «μεμονωμένων περιπτώσεων» βρεθούν αίφνις ενδεείς στελεχών.

Σε παράπονο επιχειρηματία ότι «ο Τσίπρας τους έστειλε οκτώ φορές το ΣΔΟΕ», ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι ο ίδιος δεν θα στείλει και «το κράτος δεν πρέπει να στέλνει, αλλά να δείχνει κατανόηση απέναντι στους επαγγελματίες». Πράγμα που, αν εφαρμοστεί, ανοίγει τον δρόμο στην ασυδοσία, εις βάρος του κράτους, στο όνομα της «υγιούς» και «ανεμπόδιστης» επιχειρηματικότητας.

Αν νομίζετε πως η επιμόρφωση τελειώνει εδώ, μέγα το λάθος! Σε μία συνέντευξη-φάρσα στον Γιώργο Αυτιά και απαντώντας στις ευχαριστίες του τελευταίου, του δήλωσε πως «θα ήταν χρήσιμος στο εθνικό κοινοβούλιο αλλά θα είναι ακόμη πιο χρήσιμος στο “λειτούργημά” του ως δημοσιογράφος». Και το δήλωσε δημόσια!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εμφανώς ευχαριστημένος με τη δουλειά του κύριου Αυτιά ως κήρυκα της δεξιάς ατζέντας. Αφενός, διότι, κατά τα λεγόμενα του τελευταίου, του πρότεινε να κατέβει «όπου ήθελε», κίνηση αξιοσημείωτης επιβράβευσης· αφετέρου, διότι κατέληξε πως ο κύριος Αυτιάς πρέπει να συνεχίσει το σημαντικό – καταλυτικό θά ‘λεγε κανείς – έργο του από τη θέση στην οποία βρίσκεται.

Τα προσχήματα της αντικειμενικής δημοσιογραφίας έχουν προ πολλού πεταχτεί απ’ το παράθυρο…

Σε αυτό το πολύ ευχάριστο κλίμα εργαλειοποίησης της δημοσιογραφίας, μαθαίνουμε πως ο δήμαρχος και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Κατερίνη, Κώστας Κουκοδήμος, ζήτησε απόλυση δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» επειδή τόλμησε να του ασκήσει κριτική σχετικά με την προεκλογική του εκστρατεία.

Με κλωτσιές σε πόρτες, χτυπήματα χεριού σε γραφεία, απειλητικές χειρονομίες· όλα τα “must” του πολιτικού πολιτισμού!

Το συμβάν αυτό έρχεται να υπερτονίσει τις προσδοκίες των γαλάζιων στελεχών από τους δημοσιογράφους και την αντίδρασή τους όταν – στο πρόσωπο ορισμένων – αυτές διαψεύδονται.

Θέλουν να επιστρέψουν. Θα το επιτρέψεις;


Κοινοποίηση