Κοινοποίηση

Εμβόλια για όλους, δωρεάν τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες και ισχυρές δικλείδες ασφαλείας στην προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι οι όροι στη χρήση του “Πιστοποιητικού COVID-19” (όπως ζήτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μετονομαστεί το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό), που πέτυχε η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην τελική ψήφιση του Πιστοποιητικού από την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ψήφισαν υπέρ της καθιέρωσης του Πιστοποιητικού COVID-19 και εργάστηκαν εντατικά τις τελευταίες εβδομάδες με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας και του ασφαλούς ανοίγματος του τουρισμού και της οικονομίας στη χώρα μας.

Όπως επισημαίνουν με δήλωσή τους οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το Πιστοποιητικό αυτό, έρχεται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, καθώς ζητούσαν από το Ευρωκοινοβούλιο ήδη από τον Ιούνιο του 2020 σε Ψήφισμά τους για τον Τουρισμό να υπάρξουν ενιαία πρωτόκολλα και κανόνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την ασφάλεια στα ταξίδια και το ασφαλές άνοιγμα των συνόρων».

Εμβόλια για όλους, δωρεάν τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες και ισχυρές δικλείδες ασφαλείας στην προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι οι όροι στη χρήση του “Πιστοποιητικού COVID-19” που πέτυχε η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην τελική ψήφιση του από την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το “Πιστοποιητικό COVID-19” είναι το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό, όπως ψήφισε να μετονομαστεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ψήφισαν υπέρ της καθιέρωσης του Πιστοποιητικού COVID-19 και εργάστηκαν εντατικά τις τελευταίες εβδομάδες και χτίζοντας συμμαχίες στις αρμόδιες επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου συνέβαλαν στην βελτίωση της πρότασης της Κομισιόν με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας και του ασφαλούς ανοίγματος του Τουρισμού και της Οικονομίας στη χώρα μας.

Πέτυχαν έτσι να υιοθετηθεί η θέση τους για δωρεάν τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες, με στόχο την διευκόλυνση των ταξιδιών για όλους τους Ευρωπαίους με την μέγιστη ασφάλεια και χωρίς διακρίσεις που συνεπάγεται η οικονομική επιβάρυνση των ίδιων των πολιτών για τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ, που αποτελούν μέρος του Πιστοποιητικού. Τα εμβόλια πλέον θεωρούνται ως «δημόσιο αγαθό», καθώς ο μόνος τρόπος να μπει φρένο στην πανδημία είναι να επιτευχθούν υψηλά ποσοστά εμβολιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Κυρίως όμως, χάρη στις προσπάθειές τους, μπήκαν ισχυρές δικλείδες ασφαλείας στην προστασία των προσωπικών δεδομένων από τη χρήση του Πιστοποιητικού COVID-19.

Το Πιστοποιητικό COVID-19, που υιοθετήθηκε επισήμως πλέον από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την ασφαλή διακίνηση των πολιτών, είναι μια τεχνική πρόταση, η οποία διευκολύνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες μεταξύ των κρατών – μελών στις μετακινήσεις των πολιτών και δεν αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο. Όπως επισημαίνουν με δήλωσή τους οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, «το Πιστοποιητικό αυτό έρχεται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, καθώς ζητούσαν από το Ευρωκοινοβούλιο ήδη από τον Ιούνιο του 2020 σε Ψήφισμά τους για τον Τουρισμό να υπάρξουν ενιαία πρωτόκολλα και κανόνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την ασφάλεια στα ταξίδια και το ασφαλές άνοιγμα των συνόρων». Το Πιστοποιητικό COVID-19 θα πιστοποιεί τρία πράγματα: ότι ο κατοχός του είτε έχει εμβολιαστεί κατά του COVID-19, είτε έχει αναρρώσει από την ασθένεια, είτε έχει ελεγχθεί και είναι αρνητικός στον ιό COVID-19.

 

Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

Δημήτρης Παπαδημούλης

Κώστας Αρβανίτης

Αλέξης Γεωργούλης

Πέτρος Κόκκαλης

Στέλιος Κούλογλου

Έλενα Κουντουρά​


Κοινοποίηση