Κοινοποίηση

Με εργαζόμενους του ειδικού προγράμματος απασχόλησης 4000 ανέργων μέσω ΟΑΕΔ συναντήθηκε διαδικτυακά ο ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ/ The Left και μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ, Κώστας Αρβανίτης. Ο ευρωβουλευτής ανταποκρίθηκε στο αίτημα Επιτροπής Εργαζομένων μαζί με την επιστημονική του συνεργάτιδα και πρώην Γενική Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Στέλλα Βρακά.

Ενώ το 4ο κύμα της πανδημίας ήδη καλπάζει, χιλιάδες εργαζόμενοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ΕΣΥ, στελεχώνοντας καίριες θέσεις – πολλές φορές και τμήματα ολόκληρα – και καλύπτοντας ελλείψεις, αυταπόδεικτα αναγκαίοι, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ανεργίας. Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και πέντε χρόνια στηρίζουν το ΕΣΥ και εργάζονται αδιάλειπτα καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, που υπερβαίνουν κατά πολύ τον «ορισμένο χρόνο» των συμβάσεών τους, γεγονός που αποδεικνύουν οι αλλεπάλληλες ανανεώσεις του προγράμματος!

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον ευρωβουλευτή και τόνισαν πως η αναγκαία όσο ποτέ ενίσχυση του ΕΣΥ περνά μέσα από τη διατήρηση των 4.000 του προγράμματος στις θέσεις τους καθώς έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και εξειδίκευση σε καίριες θέσεις, αλλά και τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Ο Κώστας Αρβανίτης από την πλευρά του επεσήμανε πως το δίκαιο και επίκαιρο αίτημά τους για μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ειδικά μετά τις πρόσφατες ευρωπαϊκές νομολογιακές εξελίξεις αλλά και μπροστά στο νέο κύμα πανδημίας που ήδη ταλανίζει τη χώρα, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο.

Γι’ αυτό και δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του ζητήματος, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, φέρνοντας καταρχήν το θέμα στα ευρωπαϊκά όργανα.


Κοινοποίηση