Κοινοποίηση

Σήμερα, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης, συναντήθηκε με τον Nils Muižnieks, πρώην Επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στα πλαίσια της εκστρατείας του τελευταίου για συλλογή υπογραφών ώστε να επικυρώσει την υποψηφιότητά του για τη θέση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή (European Ombudsman).

 

Ο Nils Muižnieks, κατά τη διάρκεια της θητείας του, είχε ασχοληθεί επισταμένως με το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, διενεργώντας, μεταξύ άλλων, έρευνα για τη σχέση της Χρυσής Αυγής με τα σώματα ασφαλείας.

 

Ο ρόλος του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή είναι ιδιαίτερα κρίσιμος, καθώς είναι αυτός που  χειρίζεται τα παράπονα και τις καταγγελίες πολιτών της ΕΕ για κακοδιοίκηση εκ μέρους θεσμικών οργάνων ή οργανισμών της Ένωσης.

 

Δεδομένης της κρισιμότητας του ρόλου και της έντονης δράσης του Nils Muižnieks υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Κώστας Αρβανίτης αναγνώρισε την καταλληλότητά του για τη θέση του Ombudsman, και υπέγραψε την στήριξη της υποψηφιότητάς του.


Κοινοποίηση