Κοινοποίηση

Η Όλγα Νάσση, τ. πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας και επιστημονική συνεργάτις του Κώστα Αρβανίτη, βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στη Σικελία, συνοδεύοντας τον τ. Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στη συνάντηση του τ. Υπουργού με τον δήμαρχο του Παλέρμο, Λεολούκα Ορλάντο, ο τελευταίος δήλωσε πως η συζήτησή τους αποτέλεσε «μια ευκαιρία να θυμηθούμε την εμπειρία της κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία προσπάθησε να αποτρέψει να καταβληθεί η Ελλάδα από την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση και με γενναιότητα έκανε υποχωρήσεις σε τμήμα των πεποιθήσεών της για να καταλήξει σε μια συμβιβαστική λύση που, με βεβαιότητα, έσωσε την Ελλάδα από την οικονομική άβυσσο και τις λαϊκιστικές τάσεις τοποθετώντας τον σεβασμό για τον άνθρωπο στο επίκεντρο».

Η Όλγα Νάσση από την πλευρά της, υπενθύμισε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τη ουσιαστική αντίθεση του Ορλάντο απέναντι στους ρατσιστικούς νόμους του Σαλβίνι στην Ιταλία και την ανάγκη να αναπτυχθούν από κοινού συγκεκριμένες ενέργειες για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων:

«Η ξενοφοβική ρητορική της δεξιάς χτίζεται για να μην εστιάζουμε στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ιδιαίτερα ο Νότος»

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Παλέρμο, Χαράλαμπος Τσολάκης.

Εκπροσωπώντας το γραφείο του Κ. Αρβανίτη, η κ. Νάσση συναντήθηκε στο Παλέρμο, με τον Roberto Zampardi, εκπρόσωπο της Διεθνούς Αμνηστίας. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκε η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, που αποτελεί οργανωμένη τακτική της ευρωπαϊκής δεξιάς. Ο Zampardi την ενημέρωσε πως «πρόκειται για μια παλιά ιστορία, που στιγματίζει ως εγκληματίες ακόμα και εκείνους που δεν παραβιάζουν κανένα νόμο».

Πρόκειται δηλαδή, σύμφωνα με την Όλγα Νάσση, για μια σκληρή εκστρατεία ενάντια σ’ αυτούς που προσπαθούν να σώσουν ζωές στη θάλασσα, ενάντια στους πρόσφυγες που προσπαθούν να διασχίζουν τα σύνορα, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Με τον Roberto Zampardi:


Κοινοποίηση