Κοινοποίηση

Η σημερινή είδηση για την σκληρή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης δυστυχώς ούτε μεμονωμένο περιστατικό είναι, ούτε κεραυνός εν αιθρία.

Είναι το πιο πρόσφατο επεισόδιο στο μακρόσυρτο σίριαλ «Δεξιά Και Κράτος Δικαίου», ένα κακοπαιγμένο σίριαλ που οδηγεί στην εγκαθίδρυση του μοντέλου Βίσεγκραντ στη χώρα μας.

Η εχθρική πολιτική της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη απέναντι στο Κράτος Δικαίου και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, ακραία ακόμη και για τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς ως τμήμα της οποίας αρέσκεται να αυτοπροδιορίζεται, δεν είναι, ποτέ δεν ήταν μια αντιπολιτευτική υπερβολή. Είναι μια στρατηγική που βρισκεται σε εφαρμογή από την πρώτη μέρα εγκαθίδρυσης του λεγόμενου Επιτελικού Κράτους, και μετρά ήδη τα πρώτα της «θύματα», με κορυφαίο ανάμεσά τους την εισαγγελέα κα. Ε.Τουλουπάκη.

Η ανοιχτή πλέον έκφραση ανησυχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών δεν εκθέτει απλά τη χώρα στα μάτια της Δημοκρατικής Ευρώπης, αλλά επιβεβαιώνει με επίσημο τρόπο τις ανησυχίες που ήδη εκφράζονται ανοιχτά και από το Συμβούλιο της Ευρώπης, αλλά και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις Επιτροπές του, ανησυχίες που συζητούνται πλέον ανοιχτά.

Η Ευρώπη προειδοποιεί. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να σταματήσει τον θεσμικό κατήφορο πριν δημιουργήσει στη χώρα συνθήκες θεσμικής εκτροπής.

Η Ελλάδα θα παραμείνει Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου και δεν θα επιτρέψει να παραγκωνιστεί η Δικαιοσύνη.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά ζητήματα Κράτους Δικαίου δεν περνούν απαρατήρητοι ούτε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θυμίζουμε την πρόσφατη επιστολή του Προέδρου της Επιτροπής LIBE, Juan Fernando Lopez Aguilar, με τη συμφωνία και του Προέδρου του Ε/Κ, Νταβίντ Σασόλι, όπου μεταξύ άλλων καταδικάζει τις πολιτικές παρεμβάσεις στην Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.


Κοινοποίηση