Κοινοποίηση

Η σημερινή απόφαση των G7 αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία αποδρομής των ακραίων νεοφιλελεύθερων δογμάτων με τα οποία κυβέρνησε διεθνώς η Δεξιά για πολλά χρόνια.

Η έμπρακτη αναγνώριση της ανάγκης οι γίγαντες της ψηφιακής οικονομίας να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί απέναντι στις κοινωνίες οι οποίες τους εξασφαλίζουν αστρονομικά κέρδη είναι μια απόφαση σωστή και δίκαιη.

Φυσικά, επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες μένει να αποδειχτεί στην πράξη ποιος θα είναι ο πραγματικός αντίκτυπος αυτής της απόφασης.

Αν δηλαδή είναι η αρχή μιας νέας εποχής παγκόσμιας φορολογικής δικαιοσύνης ή αν πρόκειται για μια προσπάθεια καθησυχασμού όσων πιεστικά ζητούμε να σταματήσει η ιδιότυπη αυτή παγκόσμια φορολογική ασυλία, ανάμεσά τους και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Και αυτή η εξέλιξη αναδεικνύει πόσο εκτός διεθνούς οικονομικής πραγματικότητας είναι η Δεξιά διακυβέρνηση στην Ελλάδα. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να κυβερνήσει με αυταρχισμό και οικονομικά δόγματα που στον υπόλοιπο κόσμο εγκαταλείπονται διαρκώς ως ξεπερασμένα κι επικίνδυνα για τις κοινωνίες.

Ό,τι είναι η ίδια για την Ελλάδα δηλαδή: ξεπερασμένη κι επικίνδυνη.


Κοινοποίηση