Κοινοποίηση

Πριν από λίγο η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε, σε μια σημαντική ψηφοφορία και με μεγάλη πλειοψηφία (403 ΝΑΙ, 166 ΟΧΙ & 58 Λευκά) να προχωρήσει χωρίς άλλα διαδικαστικά στάδια και καθυστερήσεις ο τρίλογος με τα άλλα θεσμικά όργανα της ΕΕ για ένα θέμα που η Ενωμένη Ευρώπη θα έπρεπε να έχει λύσει εδώ και καιρό: την ενίσχυση της εφαρμογής της αρχής της ισότητας της αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών για όμοια εργασία ή για εργασία της ίδιας αξίας.

Πρόκειται για έναν διακηρυγμένο στόχο πολιτικής που θα έπρεπε να μην συζητείται καν, αυτονόητη συνθήκη για μια σύγχρονη κοινωνία.

Κι όμως! Όταν έχεις απέναντί σου την Ευρωπαϊκή Δεξιά, ακόμη και τα αυτονόητα, διχάζουν! Έτσι, φτάσαμε στο σημείο ενώ συζητούμε κάτι που θα έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και χρόνια να ακούμε παιδαριώδη επιχειρήματα σε βάρος μιας μεταρρυθμιστικής πρωτοβουλίας, μόνο και μόνο επειδή αυτή θίγει οικονομικά συμφέροντα!

Ευτυχώς, οι προοδευτικές δυνάμεις αυτήν τη φορά επικράτησαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το αποτέλεσμα ήταν θετικό, η απευθείας εντολή διαπραγμάτευσης με βάση την έκθεση όπως αυτή διαμορφώθηκε από την Επιτροπή FEMM αλλά και την EMPL, της οποίας είμαι μέλος, εγκρίθηκε στην ολομέλεια και το ζήτημα θα προχωρήσει αμέσως, χωρίς καθυστερήσεις, με στόχο την υιοθέτηση δεσμευτικών μέτρων διαφάνειας στις αμοιβές, που θα πρέπει να είναι βασικό στοιχείο προκειμένου να καλυφθεί το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων.

Όλα αυτά παρά την παιδαριώδη επιχειρηματολογία της Ευρωπαϊκής Δεξιάς, που έφτασε στο σημείο να παριστάνει πως μιλά εξ ονόματος των… συνδικάτων.

Η μάχη με τη Δεξιά δεν σταματά πουθενά, ούτε στιγμή, ούτε στα απλά, ούτε στα αυτονόητα.


Κοινοποίηση