Κοινοποίηση

Με εκπροσώπους του κλάδου των εγκαταστατών συντηρητών ανελκυστήρων συναντήθηκε ο Κώστας Αρβανίτης.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία / The Left και μέλος της Επιτροπής EMPL (Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εγκαταστατών – Συντηρητών Ανελκυστήρων (Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α.) Γιώργο Βλασόπουλο και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων Ελλάδας Αλέξανδρο Φλέγγα για τα προβλήματα και τους κινδύνους που εγκυμονεί υπό έκδοση ΚΥΑ.

Ειδικότερα, δυσχεραίνει την αποτελεσματική λειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου καθώς επίσης μεταθέτει την πολιτική της επιχείρησης και πολλές ευθύνες της στους εργαζόμενους, ενώ επιδεινώνει όρους εργασίας και ασφάλειας απαραίτητους για την επαρκή συντήρηση και λειτουργία των ανελκυστήρων. Αποτέλεσμα, ένα περιβάλλον λειτουργίας χωρίς διασφαλίσεις για τους εργαζόμενους και με σοβαρά κενά ασφαλείας για τους πολίτες – επιβάτες των ανελκυστήρων.

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής δεσμεύθηκε να παρέμβει με κάθε ενδεδειγμένο τρόπο προς τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των επιχειρήσεων και των εργαζομένων του κλάδου, αλλά και την εξασφάλιση των όρων ασφαλούς λειτουργίας των ανελκυστήρων.


Κοινοποίηση