Κοινοποίηση

*Δήλωση του K. Αρβανίτη, για «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ» που κινδυνεύει με λουκέτο

Από το 2007, ο ξενώνας της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στήριξης νέων παιδιών που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης και παραμέλησης. Τώρα, η πολύτιμη αυτή δομή με το σπουδαίο πολυετές έργο, κινδυνεύει η ίδια να πέσει θύμα κακοποίησης και παραμέλησης από το Επιτελικό Κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ίδιο κράτος που χαρίζει χρυσούς μισθούς σε μεγαλοστελέχη της ΔΕΗ, το ίδιο κράτος που στέλνει με το αεροπλάνο εκατομμύρια σε θεολογικές σχολές στην Αμερική, αυτό το ίδιο κράτος ετοιμάζεται να κάνει οικονομίες στη χρηματοδότηση μιας δομής που σώζει παιδιά.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους ανθρώπους της ΑΡΣΙΣ, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή και όλους τους ανθρώπους που εδώ και λίγες μέρες δίνουν τη μάχη για το αυτονόητο: να μην πνιγεί από την Επιτελική Αδιαφορία της Δεξιάς το Σπίτι στο Ωραιόκαστρο. Να βρεθεί η λύση, να εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση, να μείνει όρθια η δομή και να συνεχίσει την προσφορά της.

Η παιδική προστασία δεν μπορεί να είναι φιλανθρωπία. Είναι χρέος και ευθύνη της πολιτείας, όχι μόνο απέναντι στα παιδιά που την έχουν ανάγκη, αλλά απέναντι σε όλους μας, απέναντι στην Κοινωνία.

Γιατί μόνο αν γλιτώσει το παιδί (κάθε παιδί, έστω κι ένα παιδί) υπάρχει ελπίδα.


Κοινοποίηση