Κοινοποίηση

Κανείς δεν μπορεί ν’αλλάξει τον κόσμο μόνος του, μπορούμε όμως όλοι μαζί. Την αλλαγή κάποιοι την περιμένουν, κάποιοι τη φοβούνται και κάποιοι αναλαμβάνουν να την υλοποιήσουν.

Σ’αυτούς τους τελευταίους αξίζει κάθε βοήθεια, κάθε συμβολική και ουσιαστική στήριξη. Γιαυτό και σήμερα υπέγραψα τη δέσμευση στην Πακόσμια Πρωτοβουλία ONE για την εξάλειψη, μέχρι το 2030, της ακραίας φτώχειας και ασθενειών που μπορούν να προληφθούν, αλλά και για την εξίσωση των δύο φύλων.

Με την υπογραφή αυτή δεσμεύομαι ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να εργαστώ με κάθε τρόπο για να εκπληρώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης. Βήμα-βήμα, ψήφο-ψήφο να επηρεάσουμε κάθε απόφαση, κάθε πολιτική της Ενωμένης Ευρώπης ώστε να κάνουμε τη διαφορά, να φέρουμε την ΕΕ στην πρωτοπορία του παγκόσμιου αγώνα κατά της ακραίας φτώχειας.

Η ΟΝΕ, μια παγκόσμιας εμβέλειας πρωτοβουλία του Bono σε συνεργασία, μεταξύ πολλών άλλων, με το Ίδρυμα του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς, αλλά και την OXFAM, δεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση, ούτε, μια τυπική ΜΚΟ που χρηματοδοτείται από κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς, αλλά ένας παράγοντας πίεσης για την αλλαγή των πολιτικών που παράγουν και συντηρούν τη φτώχεια.

Σε ένα σύντομο σημείωμα οι νεαρές ακτιβίστριες της πρωτοβουλίας με ευχαριστούν για τη συμμετοχή στην κίνησή τους και τη δέσμευσή μου στους στόχους τους. Στην πραγματικότητα όμως, εμείς πρέπει να τις ευχαριστούμε, κι αυτές και εκατομμύρια ενεργούς πολίτες σε όλον τον κόσμο, για το χρόνο που αφιερώνουν στο να φέρουν πιο κοντά κάθε μικρή και μεγάλη αλλαγή που θα κάνει τον κόσμο μας καλύτερο.

Και τον κόσμο μας μπορούμε να τον κάνουμε καλύτερο όλοι μαζί, όχι ο καθένας μόνος του…

 

 


Κοινοποίηση