Κοινοποίηση

Σήμερα, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης και η Νομαρχιακή Βόρειας Αθήνας διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση με θέμα “Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη ή Υποκρισία και Ρατσισμός;” 

Με αφορμή την πιθανότητα εγκατάστασης ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στην πτέρυγα Μπόμπολα του νοσοκομείου “Αμαλία Φλέμινγκ” και τις ρατσιστικές δηλώσεις της δημάρχου, των λοιπών αυτοδιοικητικών παρατάξεων αλλά και της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, είναι κρίσιμο να εστιάσουμε στο ζήτημα με ανθρωπισμό και να επιδείξουμε την αλληλεγγύη που αρμόζει σε παιδιά κατατρεγμένα, σημαδεμένα από τον πόλεμο, χωρίς οικογένεια. Παράλληλα, πρέπει να προστατευθεί το δημόσιο νοσοκομείο και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. 

Μαζί με τους Γιάννη Μουζάλα (πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής), Γιάννη Ραγκούση (τομεάρχης ΠΡΟΠΟ) και Ανδρέα Ξανθό (πρώην Υπουργός Υγείας), θα συζητήσουμε για τις πολύπλευρες πτυχές του ζητήματος. Η αντίδραση της τοπικής δεξιάς συνιστά επικοινωνιακό πυροτέχνημα για να καλυφθούν τόσο η έλλειψη ουσιαστικής πολιτικής της ΝΔ για το προσφυγικό όσο και οι βλέψεις για το νοσοκομείο. Δεν ξεχνάμε άλλωστε τις ενέργειες που ξεκίνησαν το 2013 για το κλείσιμο της πτέρυγας -και δεν θα μας εκπλήξει αν χρησιμοποιήσουν τα προσφυγόπουλα ως αφορμή για να συνεχίσουν το “εγχείρημα”.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (17 Νοεμβρίου 10) στις 19.30μμ.

Θα συμμετέχουν στην εκδήλωση και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας.

Να είμαστε όλοι εκεί.

Να μην αφήσουμε τον φόβο και τον ρατσισμό να ποτίσουν τις καρδιές της νέας γενιάς.

Να μην αφήσουμε την ακροδεξιά προπαγάνδα να βρει έρεισμα στην κοινωνία.

Η αφίσα:

 


Κοινοποίηση