Κοινοποίηση

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη (εικόνα που από μόνη της αποτελεί δημόσια παραδοχή αποτυχίας), Νότης Μηταράκης, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα τους άξονες της κυβερνητικής πολιτικής στο φλέγον θέμα που κλήθηκε ξαφνικά να διαχειριστεί.

Ο πανικόβλητος Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, χωρίς να το θέλει, ομολόγησε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξαναρχίζει από το μηδέν.

Στις σημερινές του δηλώσεις, έκανε λόγο για συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, ενίσχυση των νησιωτικών ιατρικών μονάδων και αποσυμφόρηση των νησιών, δηλαδή τους υπαρκτούς πυλώνες της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας, ενεργούς τουλάχιστον μέχρι τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και πάγωσαν.

Αποτέλεσμα του κυβερνητικού πίσω-μπρος: Έξι χαμένοι μήνες, αποσυντονισμός, διόγκωση προβλημάτων που είχαν μπει σε πορεία διαχείρισης και πλήρης αποτυχία της αποσυμφόρησης με την εγκατάλειψη, το καλοκαίρι, του σχεδίου που είχε ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Με δυο λόγια, οι άχρηστοι Άριστοι, και στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, τα έκαναν θάλασσα. Προχειρότητα και ιδεολογικές εμμονές οδήγησαν στο ναυάγιο που σήμερα είδαμε να ομολογείται σε εθνικό δίκτυο.

Οι τοπικές κοινωνίες των νησιών, που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος μέχρι τώρα, όχι μόνο δεν έχουν να ελπίζουν σε πολλά πράγματα, αλλά πρέπει να ανησυχούν για τον αυταρχικό κατήφορο που σηματοδοτεί η εμμονή στις λεγόμενες «κλειστές δομές», δηλαδή σε φυλακές προσφύγων.


Κοινοποίηση