Κοινοποίηση

Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL και αναπληρωματικού μέλους της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ, Κώστα Αρβανίτη, για την εκδικητή μη ανανέωση συμβάσεων 17 εργαζομένων στην Υπηρεσία Ασύλου:

 

Μετά την παταγώδη αποτυχία της προσφυγικής της πολιτικής, η κυβέρνηση, εδώ και λίγες μέρες, έχει αποδυθεί σε μια απελπισμένη απόπειρα εξωραϊσμού και ωραιοποίησης της πραγματικότητας, την ώρα που πετά στο δρόμο χιλιάδες ανθρώπους από δομές και διαμερίσματα όπου διέμεναν.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να καρπωθεί την εύλογη λόγω πανδημίας μείωση των προσφυγικών ροών τους μήνες Απρίλιο και Μάιο και να την αποδώσει στην… «αποτρεπτική» της πολιτική!

Θύματα των αντιπροσφυγικών πολιτικών όμως δεν είναι μόνο οι κατατρεγμένοι που έφτασαν και φτάνουν στη χώρα μας, αλλά είμαστε και όλοι οι Έλληνες πολίτες. Κάποιοι μάλιστα πληρώνουν ήδη βαρύ τίμημα, έχοντας χάσει τις δουλειές τους χωρίς προφανή λόγο.

Ο λόγος για 17 καταξιωμένους εργαζόμενους με πολυετή πείρα στην διεκπεραίωση υποθέσεων της Υπηρεσίας Ασύλου. Ένα μήνα σχεδόν μετά την αναιτιολόγητη απόφαση μη ανανέωσης των συμβάσεών τους, η Κυβέρνηση δια της σιωπής της επιβεβαιώνει αυτό που οι συνάδελφοί τους είχαν καταγγείλει εξαρχής: πως πρόκειται για ξεκάθαρα εκδικητικές απολύσεις, εργαζομένων που προστάτευσαν το διεθνές κύρος της χώρας μας τηρώντας τη νομιμότητα στη διεκπεραίωση κάθε αίτησης ασύλου. Απολύσεις ενάντια σε κάθε λογική που θέλει τις «μηχανές» της Υπηρεσίας Ασύλου να δουλεύουν στο «φουλ»!

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο της επίκαιρης επερώτησης 65 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένοντας τις απαντήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης γιατί πριν πετάξει στο δρόμο Πρόσφυγες επέλεξε να πετάξει στο δρόμο τους 17 ικανούς και έμπειρους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Ασύλου.


Κοινοποίηση