Κοινοποίηση

Στα Χανιά βρέθηκε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 ο Κώστας Αρβανίτης.

Ο ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία/The Left, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του, προχώρησε σε μια σειρά από συναντήσεις με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και σωματεία εργαζομένων.

Το πρωί της Παρασκευής, ο Κώστας Αρβανίτης συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα εργασιακά, τους κινδύνους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Ο ευρωβουλευτής ενημέρωσε τον κ. Καλογερή για τις δυνατότητες παρέμβασης στην Ευρωβουλή, μέσα από την αρμόδια Επιτροπή Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ της οποίας είναι μέλος, και αυτός με τη σειρά του αναφέρθηκε στην ανάγκη τόνωσης της αγοράς εργασίας & τις σημαντικές ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό.

Από τη συζήτηση δεν έλειψε και εκτενής αναφορά στη σημασία διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – καθώς ο ευρωβουλευτής συμμετέχει στην αρμόδια για τα Δικαιώματα Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ε/Κ – με τον Αντιπεριφερειάρχη να τονίζει την ανάγκη ουσιαστικής κοινωνικής ένταξης των Ρομά της περιοχής.

Ο ευρωβουλευτής είχε ακόμη μια καίρια και γόνιμη συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με τον οποίο συζήτησαν για ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο, τις χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό, ενώ από την πλευρά του ο Κώστας Αρβανίτης τον ενημέρωσε για τις δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στο Ευρωκοινοβούλιο μέσα από τις Επιτροπές στις οποίες συμμετέχει.

Η πρώτη ημέρα της περιοδείας του ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ ολοκληρώθηκε με μία εκτενή συζήτηση με τον Πρόεδρο, τον ΓΓ και μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χανίων αλλά και εκπροσώπους άλλων σωματείων εργαζομένων, για τα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι σκιαγράφησαν το μελανό τοπίο που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική, ενώ ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας δομών επαγγελματικής κατάρτισης νέων εργαζομένων. Πολύ κρίσιμη η τοποθέτηση εργαζομένων στην πυρόσβεση, που έθεσαν την επιτακτική ανάγκη ένταξης του κλάδου τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Αρβανίτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των σωματείων για τις δράσεις και τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανάμεσά τους και για τις εξελίξεις στην εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στην εργασία, τα δικαιώματα των εργαζομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες, τους διασυνοριακούς εργαζόμενους κ.α.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μανωλικάκης (Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χανίων), ο Διονύσης Κωσταντουδάκης (Πρόεδρος Σωματείου Εποχιακών Πυροσβεστών & ΓΓ Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χανίων), ο Αντώνης Νταγιάκης (Πρόεδρος Φαρμακοϋπαλλήλων Ν.Χανίων), ο Μανώλης Μπαμιάκης,  (Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων & Ταμίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χανίων), ο Κώστας Φωκάς (Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Χανίων ΕΤΕ ΔΕΔΔΗΕ), ο Κώστας Ηλιάκης (Πρόεδρος Εργαζομένων ΔΕΗ Χανίων), ο Μανούσος Γιαννάκης (Πρόεδρος Σωματείου Θερμαστών Ξηράς), ο Γιώργος Γαλανάκης (Μέλος ΔΣ Εργαζομένων ΑΝΕΚ), ο Γιώργος Κουτράκης (Πρόεδρος Εργαζομένων ΜΥΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ), καθώς και εργαζόμενοι στην περισυλλογή και αποκομιδή απορριμμάτων, τις μεταφορικές επιχειρήσεις, καθαρίστριες δημοσίων σχολείων κ.α.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν η πρ. βουλεύτρια ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη, ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων Ανδρεας Παπανδρεου και η συνεργάτιδα του γραφείου του Ευρωβουλευτή, Δώρα Δημανοπούλου.


Κοινοποίηση