Κοινοποίηση

Tην Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και της GUE/NGL, έπειτα από πρόταση του ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη -που εγκρίθηκε ομόφωνα- έκανε διάβημα διαμαρτυρίας κατά του ναζισμού και των εκπροσώπων του, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της GUE σήκωσαν αφίσες στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, δολοφονημένου από χρυσαυγίτες, οι οποίες έγραφαν, σε ελληνικά και αγγλικά «Ο Παύλος ζει. Έξω οι ναζί!», δίνοντας ένα σαφές και ισχυρό μήνυμα και στον παρευρισκόμενο Γιάννη Λαγό.

Πρόκειται για μια κίνηση με πολλούς αποδέκτες, καθώς τις τελευταίες μέρες στο Ευρωκοινοβούλιο γίνεται συζήτηση για το ψήφισμα «για τη σημασία της Ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης», το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, εξισώνει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό. Μάλιστα, το ΕΛΚ προτείνει να θεωρηθεί η ημερομηνία του Συμφώνου Ρίμπεντροπ-Μολότοφ ως η απαρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και η ρίζα όλων των δεινών του 20ου αιώνα.

Οι καθαρόαιμοι Ναζί, μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι υποστηρικτές τους, να νομοθετούν.

Ο ναζισμός, η ιδεολογία αυτή του μίσους, να εξισώνεται με τον κομμουνισμό.

Και οι Ναζί – ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Φύσσα, ελεύθεροι.

Η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και σύσσωμη η GUE/NGL δεν θα μείνει σιωπηλή απέναντι σε τέτοιες, επικίνδυνες για τη δημοκρατία, πρακτικές.


Κοινοποίηση