Κοινοποίηση

#είδαμε_διαβάσαμε: στο thepressproject.gr

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να παραταθεί, έως τις 7 Ιουνίου, τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική χώρα, το lockdown σε δομές φιλοξενίας μεταναστών. Τις ίδιες εκείνες δομές στις οποίες καταγράφεται τρομακτικός υπερπληθυσμός, ενώ τα τεστ ξεκίνησαν μόλις τον Μάϊο.

Στο ΚΥΤ της Μόριας, που έχει από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς στην Ευρώπη, επίσημα μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί λοίμωξη. Όμως έχουν εκφραστεί ανησυχίες, τόσο από οργανώσεις, όσο και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στις δομές για προστασία από τον ιό, ενδέχεται να διαβρώνουν τα ανθρώπινα δικαώματα των αιτούντων άσυλο.

Περισσότεροι από 40.000 αιτούντες άσυλο ζουν στα πέντε στρατόπεδα στα νησιά του Αιγαίου, με συνολική χωρητικότητα 5.400 άτομα και περίπου 70.000 σε άλλες εγκαταστάσεις στην ενδοχώρα. Πολλοί Ευρωβουλευτές στην Επιτροπή LIBE για τις Πολιτικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, έχουν εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία των επίσημων στατιστικών της ελληνικής πλευράς. Πώς είναι δυνατόν – ακούστηκε στην Επιτροπή- στους περίπου 400 πρόσφυγες στη Γερμανία να έχουμε περί τα 70 κρούσματα και στην Ελλάδα, μέσα στις κακές συνθήκες υγιεινής των δομών, ούτε ένα;


Κοινοποίηση