Κοινοποίηση

 

Το μεγάλο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων έχει τεράστιο θεσμικό όσο και πολιτικό βάρος, αλλά και ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Και μόνη η παρακολούθηση του επικεφαλής ενός κοινοβουλευτικού κόμματος αρκεί για να δείξει ότι η ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος απειλείται, καθώς και για να αισθάνεται ανασφάλεια κάθε πολίτης. Η εξέλιξη, εξάλλου, συνδυάζεται και με την είδηση της παρακολούθησης ενός δημοσιογράφου καθώς και με τις παραιτήσεις τριών υψηλών στελεχών της διοίκησης -μην ξεχνούμε και τον επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Αλήθεια, μήπως υπάρχει παρεξήγηση; Μήπως μερικοί πιστεύουν ότι η Διαφάνεια υπάρχει για να διευκολύνει τον Μεγάλο Αδελφό να βλέπει και να ακούει;

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να διερευνηθούν αμέσως και πλήρως τα περιστατικά, που δείχνουν ότι το φαινόμενο μπορεί να έχει διαστάσεις οργανωμένου εγκλήματος και συνδέεται με ευθύνες πολιτικών που έχουν σχετικά καθήκοντα εποπτείας και ελέγχου.

Οι λειτουργοί του πολιτεύματος, και στο πλευρό τους κάθε πολίτης και κάθε δημοσιογράφος, θα πρέπει να επιδείξουν εγρήγορση, ώστε η διερεύνηση αυτή  να προχωρήσει τίμια και  αποφασιστικά, χωρίς αποπροσανατολισμούς προς εικονικά, άσχετα ή ασήμαντα θέματα, χωρίς τις ευτελείς πολιτικές χειραγωγήσεις και τους “γαλάζιους” τακτικισμούς του πολύ πρόσφατου παρελθόντος και χωρίς νέα παραμύθια της Χαλιμάς για δήθεν σκευωρίες.

Δεν είναι ευχάριστο να βλέπει κανείς να επιβεβαιώνονται τόσο δραματικά όσα έγκαιρα έχει επισημάνει και αναδείξει για τη γενικότερη εκτεταμένη δυσλειτουργία του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και πάντα με επαρκή τεκμηρίωση στα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου. Η απόλυτη κάθαρση δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Πρόκειται για ζήτημα τιμής και υπόληψης της πατρίδας μας.


Κοινοποίηση